50 milijuna eura prometa hrvatskih tvrtki kroz SPAR trgovine u inozemstvu

Autor: Poslovni.hr/Hina , 20. ožujak 2015. u 14:09
Foto: Petar Glebov/PIXSELL

Cedevita, Čokolino, Argeta, pršut i salame Pik Vrbovca, proizvodi Leda, Dukata, Vindije samo su dio proizvoda koji su na policama SPAR-a izvan Hrvatske.

Hrvatske tvrtke ostvaruju oko 50 milijuna eura prometa izvan Hrvatske kroz mrežu SPAR trgovina, izvijestili su u petak iz trgovačkog lanca SPAR Hrvatska.

SPAR Hrvatska je najmlađi član grupe SPAR Austrija, u Hrvatskoj posluje posljednjih deset godina, ali je tijekom tog razdoblja ostvarila odličnu suradnju s hrvatskim proizvođačima, ističu iz tog trgovačkog lanca.

U 2104. su, kako navode, intenzivno radili na izvozu hrvatskih proizvoda u druge SPAR zemlje. Naime, nakon ulaska u EU hrvatski proizvodi dobili su priliku za prodaju na europskom tržištu, a SPAR Hrvatska je nekima otvorio vrata.

Cedevita, Čokolino, Argeta, pršut i salame Pik Vrbovca, proizvodi Leda, Dukata, Vindije samo su dio proizvoda koji su na policama SPAR-a izvan Hrvatske.

Sardine iz Postira na Braču, Trenton, Gligora, Zigante, Dukat, Zvečevo – sve su to hrvatski proizvođači koji su svoje proizvode uspjeli plasirati kao SPAR robnu marku, a time i na tržište susjednih zemalja, navode iz SPAR-a Hrvatska.

Napominju i kako su i u asortimanu neprehrane angažirali hrvatske proizvođače pa tako Jadran proizvodi 12 artikala čarapa, a mali proizvođač iz Zagreba, tvrtka Vimi proizvodi labello za SPAR robnu marku Beautty Kiss.

Svi proizvodi hrvatskih tvrtki prodaju se u koncernu u SPAR-ovim trgovinama u Austriji, Sloveniji, Mađarskoj, navodi se u priopćenju.

Komentari (2)
Pogledajte sve

Kad ostvare svi zajedno najmanje 500 milijuna, onda je to vrijedno citati…Do tada me ovakvo sto uopce ne zanima….

Od nabrojanog najveći promet valjda ima Argeta no to je novost da je to “hrvatska tvrtka”. Tvornice su joj u Sarajevu,BiH & Kopru,Sloveniji. Znaci sva veza s hrvatskom je da joj je vlasnik hrvatski državljanin.

New Report

Close