Odzvonilo šlep pljački na Krčkom mostu

Autor: Večernji list , 11. kolovoz 2016. u 21:59
Prijevoz naplaćivali 50-150 €/FOTO

Vozila vučnih službi neće moći prevoziti motocikle i kamp kućice za zabrane prvoj skupini vozila.

Vozila vučnih službi neće više moći prevoziti motocikle i kamp kućice preko Krčkog mosta u vrijeme zabrane prolaza tim mostom za prvu skupinu vozila.

Tako su odlučile Uprave tvrtki Autoceste Rijeka Zagreb i HAC-ONC-a nakon što je otkriveno da neki prijevoznici iskorištavaju zabranu prelaska kampera i motocikala preko Krčkog mosta zbog prejakog vjetra tako da vlasnicima tih vozila naplaćuju prijevoz preko mosta 50 ili 150 eura. Povod zabrani su događaji na Krčkom mostu za vikend od 5. do 7. kolovoza, a vrijedit će do daljnjeg, odnosno sve dok stručne službe ARZ-a, HAC-ONC-a, policije i prometne inspekcije ne utvrde je li prijevoz vozila kojima je zabranjen prolaz na vozilima treće kategorije za koje ne vrijedi zabrana dopustiv ili ne.

Ako  se utvrdi da je to dopustivo, doznajemo, taj prijevoz morat će se regulirati tako da ga mogu obavljati samo registrirani prijevoznici koji će onda za tuo izdavati i račune,  što nije bio slučaj dosad. Unutarnja kontrola HAC-ONC-a o događajima na mostu Krk nije utvrdila da su njihovi radnici prekršili propise, a to nije utvrdila ni prometna inspekcija.  

Komentirajte prvi

New Report

Close