Očekuje se porast vodostaja Save i Kupe

Autor: Poslovni.hr/HRT , 12. studeni 2012. u 10:05
Ilustracija (PXL)

Hirolog Janez Polajnar izjavio je jučer za Slovensku televiziju da bi u nekim krajevima moglo pasti i do 200 milimetara oborina.

Zbog obilne kiše u zapadnom dijelu Slovenije, u kojoj je proglašen takozvani crveni alarm – najveći stupanj opasnosti od poplava u zapadnom i središnjem dijelu zemlje, očekuje se porast vodostaja Save i Kupe u Hrvatskoj.

Također se očekuje porast vodostaja istarskih rijeka Mirne, Dragonje, Raše i Boljunčice za koje je proglašeno pripremno stanje obrane od poplava. Slovenska agencija za okoliš proglasila je crveni alarm za jugozapadni i sjeverozapadni dio države, s najavom da zbog očekivanih oluja tijekom noći vrlo velika opasnost od poplava prijeti i većem dijelu zapadne i središnje Slovenije. Slovenski mediji prenose kako se rijeke Soča i Vipava na sjeveroistoku zemlje još nisu izlile iz korita, ali su dežurnim službama i stanovništvu podijeljene vreće s pijeskom za obranu od poplava.

Hirolog Janez Polajnar izjavio je jučer za Slovensku televiziju da bi u nekim krajevima moglo pasti i do 200 milimetara oborina te da bi se zbog intenzivnih padalina u austrijskoj pokrajini Koruškoj i protok rijeke Drave u Sloveniji mogao jako povećati, na 2000 kubičnih metara u sekundi. To je manje nego tijekom poplava početkom tjedna, ali je opasno zbog razmočena terena i stanja nasipa.

Komentirajte prvi

New Report

Close