Obnova od potresa ubrzava. ‘Do kraja ljeta stotine gradilišta’

Autor: Poslovni dnevnik , 15. travanj 2022. u 06:33
Ministar Ivan Paladina: Prioritet su nam građani koji su u kontejnerima ili bez adekvatnog smještaja/S. Midžor/PIXSELL

Najavio je da će do kraja ljeta započeti izvođenje radova konstrukcijske obnove i gradnje zamjenskih kuća na više stotina gradilišta.

Ministar prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine Ivan Paladina u četvrtak je predstavio plan ubrzanja obnove nakon potresa te najavio otvaranje više stotina gradilišta do kraja ljeta.

Ministar je plan obnove predstavio kroz pet ključnih točaka, istaknuvši da je njegov glavni zadatak otvaranje gradilišta i predstavljanje konkretnih rokova. “Prioritet nam je da građanima koji su u kontejnerima ili su bez adekvatnog smještaja omogućimo da zimu provedu u svojim domovima ili adekvatnom smještaju”, naglasio je.

Najavio je da će do kraja ljeta započeti izvođenje radova konstrukcijske obnove i gradnje zamjenskih kuća na više stotina gradilišta, a da će u idućih godinu dana pokrenuti radove obnove za tisuću domova.

“Do kraja ljeta cilj nam je započeti izvođenje radova na svim vrstama obnove, na svim područjima pogođenima potresom, odnosno na području svih županija”, rekao je.

Dodao je da će u idućih godinu dana gotovo u cijelosti završiti sve postupke organizirane nekonstrukcijske obnove te će prioritetno dovršiti sve postupke isplata novčane pomoći građanima za nekonstrukcijsku obnovu.

“Navedeni ciljevi su optimistični, ali istovremeno, uvjereni smo da su realni, stojimo iza njih, ja stojim iza njih i napravit ćemo sve da ih ostvarimo”, poručio je ministar prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine

Komentirajte prvi

New Report

Close