Novosel: Nova Vlada hitno u dogovor s Yildirimom

Autor: Marija Brnić , 15. svibanj 2024. u 17:00
Mladen Novosel, predsjednik SSSH-a, član je i Upravnog vijeća CERP-a/S. Midžor/PIXSELL

Kao član Upravnog vijeća CERP-a zahtijeva da se utvrdi odgovornost, ali i da se hitno poduzmu mjere za ispravljanje propusta.

Kao prvi konkretan slučaj za novu Vladu Andreja Plenkovića nameće se Petrokemija i njezina za državu porazna dokapitalizacija, kojom je unatoč ulaganju vlasnički udjel s 45 pao na 20%.

Iz Vlade još nema glasa o tomu kako se dogodio propust i kako će s većinskim vlasnikom Yildirimom popraviti odnose, a koje su navodno prije dokapitalizacije bili usuglasili. Iz redova sindikata daju do znanja da neće odustati.

Nakon Željka Klausa iz EKN-a, oglasio se i Mladen Novosel, predsjednik SSSH-a, koji je i član Upravnog vijeća CERP-a, institucije koju je Vlada zadužila za provedbu postupka s ciljem očuvanja kontrolnog udjela države u kutinskoj tvrtki.

Novosel je premijeru Plenkoviću i svim resornim ministrima u Vladi, te CERP-u, uputio zahtjev za utvrđivanjem odgovornosti i ispravljanjem propusta u procesu dokapitalizacije Petrokemije.

“Osim gubitka kontrole nad sudbinom Petrokemije, ovdje se radi i o krajnje neodgovornom raspolaganju sredstvima poreznih obveznika”, upozorava Novosel, aludirajući da je u gubitak vlasničkog udjela ‘investirano’ 12 milijuna eura.

Kao član Upravnog vijeća CERP-a zahtijeva da se utvrdi odgovornost, ali i da se hitno poduzmu mjere za ispravljanje propusta. Država, ističe Novosel, mora i može pronaći način za dogovor s većinskim vlasnikom kojim bi se ispoštovale prethodno donesene odluke te zadržao kontrolni paket u Petrokemiji.

Komentirajte prvi

New Report

Close