Samo jedan novozaraženi, preminula jedna osoba, iduća konferencija Stožera tek u ponedjeljak

Autor: Poslovni.hr , 15. svibanj 2020. u 14:10
Foto: Patrik Macek / Pixsell

Umrla je starica uz nekoliko teških kroničnih bolesti bila pozitivna i na covid-19 infekciju. Na kraju današnje konferencije za novinare ministar unutarnjih poslova Davor Božinović rekao je da će informacije oko koronavirusa preko vikenda javnosti dati putem priopćenja te da će iduća konferencija za novinare biti tek u ponedjeljak.

U posljednja 24 sata imamo jedan novi slučaj covida 19. Ukupno imamo 1869 oporavljenih u RH, a umrla je jedna starija ženska osoba u KBC-u Split.

Od početka epidemije zaraženo je 2222 ljudi.

Proglašavanje kraja epidemije, kaže Krunoslav Capak, provodi se tako da HZJZ predloži Vladi, a Vlada donosi odluku temeljem prijedloga ministra zdravstva. Nije precizno odgovorio kada to možemo očekivati već je nabrojao faktore koji će se pri tome uzimati u obzir.

Drugi dan zaredom u Splitsko-dalmatinskoj županiji nema novozaraženih, no u splitskoj bolnici umrla je 97- godišnja štićenica iz makarskog Doma za starije i nemoćne osobe, izvijestio je županijski Stožer civilne zaštite. Prema izvješću KBC-a Split, umrla je starica uz nekoliko teških kroničnih bolesti bila pozitivna i na covid-19 infekciju.

Komentirajte prvi

New Report

Close