Ni 1000 zahtjeva za osobnim bankrotom

Autor: Poslovni dnevnik , 16. svibanj 2017. u 21:59
Najviše zahtjeva u Zagrebu, Osijeku i Puli/FOTOLIA

Dugovi gotovo 42 milijarde kuna, u škripcu 331 tisuća ljudi.

Do sredine ovoga mjeseca broj građana koji su zbog nemogućnosti servisiranja svojih dugovanja  zatražili osobni bankrot još nije premašio  tisuću.

Posljednji podaci Financijske agencije (Fina) pokazuju da je, unatoč činjenici da se blokiranim računima  bori više od 330.700 građana čiji je dug dosegnuo gotovo 42 milijarde kuna,  pokretanje postupka osobnog bankrota pokrenulo ih je svega 924. Njihov ukupni dug iznosi  571,55 milijuna kuna. Najveći broj zahtjeva za pokretanje izvansudskog postupka zaprimilo je Finino savjetovalište u Zagrebu – podnijelo ih je 500 građana s više od 237,6 milijuna kuna prijavljenih nepodmirenih obveza.  

Slijedi Osijek gdje je predano 75 zahtjeva za osobni stečaj zbog ukupno gotovo 39 milijuna kuna dugovanja, a na trećem je mjestu Pula u kojoj je pokretanje postupka zatražilo 63 građana, koji nisu podmirili ukupno 36,2 milijuna kuna dugovanja.Iako je sa samo 13 predanih zahtjeva pri kraju liste, savjetovalište u Dubrovniku ističe se iznosom nepodmirenih dugovanja koji je treći po veličini nakon zagrebačkog i osječkog, a doseže više od 38 milijuna kuna, otkrivaju jučer objavljeni podaci Fine. 

Komentirajte prvi

New Report

Close