Nema obvezujućih ponuda za Pružne građevine

Autor: Josip Bohutinski/VL , 14. srpanj 2014. u 22:00
Pružne građevine bave se obnovom i gradnjom pruga/PIXSELL

Usprkos 1,1 milijardi kuna ugovorenih poslova nitko ne želi HŽ-ovu tvrtku-kćer.

HŽ Infrastruktura nije dobila ni jednu valjanu obvezujuću ponudu za kupnju njene tvrtke kćeri Pružne građevine pa je tako, nakon HŽ Carga, propao još jedan pokušaj privatizacije u hrvatskom željezničkom sustavu.

Pružne građevine su lani završile s dobiti od gotovo 130 milijuna kuna, a sa svojoj maticom HŽ Infrastrukturom imaju ugovor vrijedan 1,1 milijardu kuna. No to sve nije bilo dovoljno da privuče kupce. Od dobro upućenih izvora doznajemo da je u HŽ Infrastrukturu do roka za podnošenje obvezujućih ponude stiglo samo pismo slovačke tvrtke TSS Grade u kojem u biti prodavatelja obavještava da odustaje od kupnje Pružnih građevina. Slovaci su naime jedini pokazali kakav-takav interes za Pružne građevine pa su tražili i dodatni rok za davanje obvezujuće ponude, no i kad je taj rok istekao 16. lipnja, ponudu nisu ipak predali.

U HŽ Infrastrukturi pak ne žele ništa reći o prodaji svoje tvrtke. "Sukladno odredbama Pravila javnog natječaja za prodaju jedinog poslovnog udjela u društvu Pružne građevine d.o.o. nije dopušteno davati informacije o zaprimljenim ponudama, dakle ni o broju ni o nazivima tvrtki koje su pozvane podnijeti obvezujuće ponude", navode u HŽ Infrastrukturi. 

Komentirajte prvi

New Report

Close