Proizvođači kažu da će poskupjeti ponajprije pečenica, pršut, ali i ostalo suhomesnato meso, zbog promjena u dva proizvodna ciklusa.
Tri su faktora koja su utjecala na poskupljenje: jedan je povećanje cijena svinjskog mesa za 50%, zatim rast troškova proizvodnje, odnosno cijena repromaterijala i energije te treći faktor – veća stopa inflacije.
Kako navode iz udruga, dugogodišnji je to problem, gdje se unatoč i ponudi avansa nije mogla osigurati domaća proizvodnja svinja za potrebe tržišta, a koja bi osigurala da skok cijena ne bude toliko velik, piše Jutarnji list u izdanju od petka.
Važna obavijest:
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Poslovni.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Poslovni.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.Uključite se u raspravu