Nedostatak turističkih radnika ga je skupo koštao: “Morao sam zatvoriti restoran”

Autor: Poslovni.hr , 19. svibanj 2022. u 09:47
Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL/ilustracija

Najveći broj objekata koji su i prije poslovali, otvorit će ove godine, ali je stvar u tome da će raditi sa smanjenim broje radne snage i neadekvatno obrazovane radne snage.

Kvarner je oduvijek među turističkim prvacima, ali sada je među onima koji su u najgoroj situaciji po pitanju nedostatka radnika. Nikola je morao zatvoriti jedan od svojih restorana u Rijeci, jer nije imao tko raditi.

“Svako toliko bi netko otišao, dobivali su nemoralne ponude i za sezonu i za neke druge varijante. Odlazak iz Hrvatske, nezadovoljstvo radnika i jednostavno smo bili prisiljeni, nismo mogli ostat na pola broja radnika”, rekao je predsjednik Nacionalne udruge ugostitelja, Nikola Eterović.

U ovom drugom se krpaju. Iako je vlasnik, odrađuje i konobarske smjene.

Najveći broj objekata koji su i prije poslovali, otvorit će ove godine, ali je stvar u tome da će raditi sa smanjenim broje radne snage i neadekvatno obrazovane radne snage.

Jer domaćih nema, a za strance su procedure prekomplicirane, piše RTL.

“Mi danas imamo situaciju, koja nije identična u svim situacijama, odnosno ispostavama policijskih uprava. Negdje se radne dozvole čekaju tri do četiri tjedna, a negdje imamo situaciju četiri do pet mjeseci”, kaže direktor Hrvatske udruge turizma, Veljko Ostojić.

Komentirajte prvi

New Report

Close