Naša velika banka uputila važno upozorenje klijentima

Autor: Poslovni.hr , 23. kolovoz 2024. u 12:15
Foto: Pixabay

Ne uplaćujte novac na neprovjerene račune, ne postupajte po uputama koje ste dobili od nepoznatih osoba s nepoznatih brojeva telefona, ističu iz Zagrebačke banke

Nova vrsta prijevare širi se posljednjih tjedana SMS porukama, a sada je upozorenje svojim korisnicima uputila i Zagrebačka banka. Naime, policija je ranije istakla kako prevaranti pokušavaju izvući novac od građana na način da šalju poruke u kojima stoji: “Mama, ovo je moj novi broj telefona, možeš li mi poslati poruku na WhatsAppu”. Uz spomenuti sadržaj poruke, u njoj se nalazi i poveznica koja vodi prema zlonamjernom softveru.

“Upozoravamo na lažne SMS i WhatsApp poruke u kojima se prevaranti predstavljaju kao sin, kći ili drugi rođak, a u kojima navode da su izgubili mobilni uređaj ili im je oštećen te se javljaju s novog broja i mole da im se uplati novac na IBAN naveden u poruci. 

Budite oprezni i ne uplaćujte novac na neprovjerene račune, ne postupajte po uputama koje ste dobili od nepoznatih osoba s nepoznatih brojeva telefona. Ako pak smatrate da ima osnove za poslanu poruku, nazovite osobu na broj koji imate spremljen od prije i provjerite je li Vam uistinu poslala zahtjev za uplatu”, navela je Zagrebačka banka. 

Komentirajte prvi

New Report

Close