Naoružajte se strpljenjem: Na izrazito prometnom raskršću u Zagrebu vozače čeka veća gužva nego inače

Autor: Poslovni.hr , 19. kolovoz 2024. u 10:56
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

Iako su se gužve i proteklih dana stvarale na tom raskršću, ipak su one bile manje jer je dosta stanovnika bilo na godišnjem odmoru, pa je grad bio poluprazan.

Jedno od najprometnijih raskršća u Zagrebu, ono Ilice i Selske ceste, već je više od mjesec dana u posebnom režimu prometa zbog rekonstrukcije opskrbnog cjevovoda, pa se tamo nerijetko stvaraju gužve veće od uobičajenih za ovo doba godine. Završetkom godišnjih odmora očekuje se da će gužve biti i veće, stoga bi se građani trebali oboružati strpljenjem.

Radovi na rekonstrukciji počeli su 6. srpnja, a plan je da budu završeni do 31. kolovoza u 20 sati, a iz Grada Zagreba su poručili da su oni nužni zbog dotrajalosti postojećeg cjevovoda koji u tom dijelu datira iz 1890. Obnovit će se ukupno oko 530 metara cjevovoda i napraviti rekonstrukcija 15-ak kućnih priključaka, a do kraja radova Ilicom, od Selske do Ulice Črnomerec, moći će prometovati samo stanari i vozila ZET-a, piše tportal.

Iako su se gužve i proteklih dana stvarale na tom raskršću, ipak su one bile manje jer je dosta stanovnika bilo na godišnjem odmoru, pa je grad bio poluprazan. Povratkom s godišnjih odmora, može se očekivati da će gužve biti veće pa se vozači koji idu u taj dio grada sljedeća dva tjedna trebaju oboružati strpljenjem. Iz Grada Zagreba su prije početka radova objavili da su obilazni pravci:

  • Ilica – Selska – Zagorska – Tomislavova – Zagrebačka – Oranice – Ilica
  • Ilica – Sv. Duh – Dunjevac – Sv. Duh – Krčelićeva – Ulica Črnomerec – Ilica.

Također su izvijestili da je za vrijeme radova onemogućen ulaz i izlaz iz smjera Cankareve ulice prema Ilici.

Komentirajte prvi

New Report

Close