Opskrba hranom za svaku je državu od velike gospodarske, zdravstvene, društvene, psihološke i političke važnosti.
Namjerno zagađenje u opskrbi hranom može imati ozbiljne javno zdravstvene posljedice, izazvati strah i gubitak povjerenja u sigurnost hrane i imati razorne ekonomske učinke. Hrvatska gospodarska komora u suradnji s Ministarstvom poljoprivrede SAD-a, Federalnim istražnim uredom i Veleposlanstvom SAD-a u Zagrebu 20. i 21. ožujka organizira radionicu na temu "Zaštita hrane, prevencija namjernog zagađenja."
Ova radionica, iznosi direktorica Prehrambenog sektora u HGK-a Božica Marković, pruža mogućnost sudionicima da prošire dosadašnje spoznaje o zaštiti hrane, izgrade kapacitete za prevenciju namjernog zagađenja i poremećaja lanca opskrbe hranom te primijene dostupne alate za sprečavanje namjernog zagađenja hrane. Svoje znanje i iskustvo sudionicima će prenijeti predavači iz SAD-a, koji u sklopu svog rada na globalnom podizanju svijesti o zaštiti hrane prvi puta dolaze u Hrvatsku, te domaći predavači koji će prezentirati problematiku zaštite hrane iz hrvatske perspektive.
Važna obavijest:
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Poslovni.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Poslovni.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.Uključite se u raspravu