Najveći tehnološki park u Hrvatskoj predstavlja veliki korak naprijed za Split

Autor: Poslovni.hr/Hina , 23. srpanj 2024. u 13:25
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL

Premijer Plenković istaknuo je na završnoj konferenciji da će taj park izmijeniti Split te će taj grad, uz kulturno, znanstveno, turističko, prometno i sportsko središte, postati i veliki tehnološki park  Hrvatske.

Tehnološki park Dračevac najveći je tehnološki park u Hrvatskoj, u čiju je izgradnju dosad uloženo više od 26 milijuna eura, istaknuto je u utorak na završnoj konferenciji o izgradnji i opremanju centralne zagrade tog parka, na kojoj je sudjelovao i premijer Andrej Plenković.

U tom parku na više od 17 tisuća četvornih metara nalaze se uredski prostori za poduzetnike, konferencijski centar sa četiri dvorane, dvorane za sastanke, Smart City i 3D laboratorij  te prateći sadržaji, od kafića i restorana do fitnes centra, trgovine i dječjeg vrtića. 

Premijer Plenković istaknuo je na završnoj konferenciji da će taj park izmijeniti Split te će taj grad, uz kulturno, znanstveno, turističko, prometno i sportsko središte, postati i veliki tehnološki park  Hrvatske. Podsjetio je kako je taj projekt započet na sjednici Vlade 2018. godine koja je pod njegovim predsjedanjem održana Splitu. Također je naglasio kako su bila dva neuspjela pokušaja da se prostor bivše vojarne Dračevac, na kojem je izgrađen Tehnološki park, daruje Splitu, ali je njegova vlada u trećem pokušaju uspjela taj prostor darovati Splitu.

Splitski gradonačelnik Ivica Puljak zahvalio je premijeru Plenkoviću što je prihvatio poziv da nazoči na završnoj konferenciji te je istaknuo i doprinos bivšeg gradonačelnika Andre Krstulovića Opare u pripremi tog projekta. Puljak je ustvrdio da Tehnološki park predstavlja novo poglavlje u razvoju Splita.

“Tehnološki park predstavlja veliki korak naprijed za Split i Hrvatsku. Taj kapitalni gradski projekt predstavlja našu posvećenost razvoju i inovacijama”, poručio je Puljak.

Inače, projekt razvoja Tehnološkog parka Split realizirat će se kroz nekoliko faza, sukladno iskazanom interesu korisnika, a sad je dovršena prva faza tog inovacijskog huba – ulaganje u centralnu zgradu za čije su sufinanciranje sredstva osigurana kroz ITU mehanizam Urbane aglomeracije Split. Od 24. srpnja do 23. kolovoza ove godine održat će se Dani otvorenih vrata za poduzetnike koji žele postati korisnici Tehnološkog parka Split, kako bi se mogli bolje upoznati s mogućnostima i sadržajima u sklopu parka. 

Komentirajte prvi

New Report

Close