Ove tvrtke su najpoželjniji poslodavci u Hrvatskoj

Autor: Poslovni dnevnik , 08. kolovoz 2024. u 07:00
U top 5 su Rimac Group, Ina, Atlantic Grupa, Pliva Hrvatska te Coca-Cola CBC Hrvatska, dok je na 6. mjestu JGL Ive Usmianija (na slici)/N. Pavletić/PIXSELL

Gotovo polovina ispitanika, njih 48%, istaknulo je prilike za napredak u struci i mogućnost učenja kao ono čime ih privlače najpoželjniji poslodavci u prerađivačkoj industriji.

Najpoželjniji poslodavci u Hrvatskoj u prerađivačkoj industriji su Rimac Group, INA – Industrija nafte, Atlantic Grupa, Pliva Hrvatska te Coca-Cola HBC Hrvatska, pokazalo je istraživanje Poslodavac prvog izbora koji je provela Alma Career Croatia putem portala MojPosao.

Istraživanje se provodi već 19. godinu, a u 2023. sudjelovalo je više od 25.000 ispitanika. U top 10 su još Jadran-Galenski laboratorij, Podravka, Končar, Jamnica plus i na 10. mjestu – Kraš.

Gotovo polovina ispitanika, njih 48%, istaknulo je prilike za napredak u struci i mogućnost učenja kao ono čime ih privlače najpoželjniji poslodavci u prerađivačkoj industriji. Slijede dobri međuljudski odnosi i pozitivna atmosfera na radnom mjestu (42%), te da nadređeni dobro tretiraju zaposlenike (41%). Važni su i sigurnost radnog mjesta te ugled tvrtke.

Zanimljivo je i da 49% ispitanih kojima je poslodavac prvog izbora tvrtka iz prerađivačke industrije često razmišlja o promjeni posla. To je nešto veći postotak zaposlenika nego što je slučaj s cjelokupnim uzorkom (47%).

Svaki treći radnik (36%) ponekad razmišlja o promjeni poslodavca, a 14% ljudi nikad ne razmišlja o davanju otkaza. Ispitanici su od beneficija koje očekuju najčešće navodili bonuse za postignuća, edukacije, naknadu za putne troškove, fleksibilno radno vrijeme…

Istraživanje se, navodi se, temelji isključivo na percepciji ispitanika o samim tvrtkama i njihovom slobodnom izboru, a u istraživanju nisu unaprijed ponuđeni nazivi tvrtki. Cilj je bio saznati koji su poslodavci na tržištu rada najatraktivniji općoj javnosti i zašto te istaknuti one koji su najviše napredovali.

Komentirajte prvi

New Report

Close