‘Na Velesajmu pokazujemo čime ćemo obogatiti EU’

Autor: Agencija VLM , 13. veljača 2013. u 13:54
Gordan Maras (Foto: Patrik Maček/PIXSELL)

Čak četiri specijalizirana sajma otvorio je danas minisitar poduzetništva Gordan Maras Zagrebačkom velesajmu.

Čak četiri specijalizirana sajma otvorio je danas minisitar poduzetništva Gordan Maras Zagrebačkom velesajmu.

Zagrebački sajam nautike, 6. međunarodni sajam turizma – Crotour, 5 međunarodni sajam hrane, pića i gastronomskih inovacija – Inga i 5. međunarodni sajam hotelsko-ugostiteljske opreme i cateringa – Hotel& Gastroteh traju  do 17. veljače 2013.. Cijena ulaznice je 30 kuna, a radno vrijeme je od 10 do 19 sati. Riječ je o posljednjem takvom sajmu prije ulaska Hrvatske u Europsku uniju, podsjetio je Maras dodavši da se na sajmovima može lijepo vidjeti čime ćemo Europu obogatiti. Na sajmu izlažu svim mali hrvatski graditelji plovila i nude kvalitetu i sadržaj.

Također, Maras je obećao potporu Vlade RH naporima da se mala brodogradnja još više razvije i da velikom europskom tržištu ponudi konkurentan proizvod. Podsjetio je da je Vlada prošle godine ukinula trošarine na plovila, smanjen je PDV-e u turizmu i ugostiteljstvu na 10 posto.

'Vlada će stati iza te industrije jer imamo što ponuditi Europi od izgradnje plovila, marina i vezova, inovativne gastronomije i hotelske industrije. To je zaokružena cjelina koju nudimo. Prošloga tjedna Vlada je donijela Plan razvoja turizma do 2020. godine koji namjerava u potpunosti realizirati i snažno financijski poduprti', istaknuo je Maras.

Komentirajte prvi

New Report

Close