Mnogi se pitaju, stigao odgovor: Evo zašto su u Zagrebu nesnosne prometne gužve

Autor: Poslovni.hr , 03. listopad 2024. u 14:32
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

Na zagrebačkim cestama velika je gužva, a parkiranje u mnogim dijelovima grada se pretvara u pravu lutriju.

Voditelj Službe prometne policije PU zagrebačke Krešimir Mišić na savjetovanju Vozač – odgovornost za štetu i naknada štete u zagrebačkom hotelu Sheraton, prezentirao je Postupak u slučaju prometne nesreće u konkretnim primjerima, piše HAK revija.

Mišić je između ostalog u izlaganju rekao nekoliko zanimljivih podataka koji mogu objasniti zašto su u gradu Zagrebu česte prometne gužve i zašto je teško pronaći parkirališno mjesto. Naime, Mišić je istaknuo podatak da je u Zagrebu na cestama 2023. godine bilo 464.231 vozilo, a da je na raspolaganju 35.905 javnih parkirališnih mjesta (s naplatom i bez naplate), plus 3326 parkirališnih mjesta u javnim garažama.

Također je istaknuo da je u periodu od 2019. do 2023. godine zabilježen veliko povećanje broja mopeda i motocikala, što još više pridonosi gustoći prometa na zagrebačkim ulicama.

Na zagrebačkim cestama velika je gužva, a parkiranje u mnogim dijelovima grada se pretvara u pravu lutriju. Ove brojke samo pokazuju gdje bi mogli biti potencijalni uzroci.

Komentirajte prvi

New Report

Close