MK Group i Studentski centar u Zagrebu potpisali su ugovor o donaciji vrijedan 100.000 eura

Autor: Poslovni.hr , 29. srpanj 2024. u 12:50
FOTO: Press

Studente koji će u nadolazećoj godini boraviti u Studentskom domu „Dr. Ante Starčević“, najesen će dočekati obnovljena dvorana za fitness i teretana.

MK Group i Studentski centar u Zagrebu potpisali su ugovor o donaciji vrijedan 100.000 eura Studentskom domu „Dr. Ante Starčević“, koji u Hrvatskoj ima 3 paviljona i nudi smještaj za 1200 studenata. Financijska sredstva bit će iskorištena za kompletnu obnovu i opremanje dvorane za fitness i teretane. Ova donacija dio je regionalnog filantropskog programa vrijednog 400.000 eura, koji će uključivati ​​obnovu četiriju studentskih domova u zemljama Adria regije u kojima MK Group posluje i predstavlja nastavak redovnih aktivnosti podrške djeci, mladima i obrazovanju.

Mario Župan i Jovan Purar

Ovom prilikom održan je radni sastanak predstavnika Studentskog centra u Zagrebu i tvrtke MK Group, koji su zajednički dogovorili namjenu donacije koja će doprinijeti poboljšanju studentskog standarda odabirom odgovarajućeg investicijskog projekta, uvažavajući želje i interese studenata.

„Zahvaljujemo MK Group što je svoje donacije uputila Studentskom centru u Zagrebu. Sredstva će biti namijenjena za obnovu teretane i fitness dvorane, zamjenu podova, nabavku novih sprava za vježbanje, obnovu svlačionica, te ugradnju nove klimatizacije i rasvjete. Ovom obnovom i donacijom MK Group pridonosi poboljšanju studentskog standarda u Zagrebu i Domu „Dr. Ante Starčević“. S projektom je upoznato i Sveučilište u Zagrebu, kao i Ministarstvo znanosti, obrazovanja i mladih. Ulaganje u studente i obrazovanje iznimno je važno, jer oni su budućnost akademske zajednice“, rekao je Mario Župan, zamjenik ravnatelja Studentskog centra u Zagrebu.

„Ove godine naše regionalne donacije idu studentima u Srbiji, Hrvatskoj, Sloveniji i Crnoj Gori. Za studentske domove u Adria regiji, gdje boravi oko 6000 studenata, izdvojit ćemo ukupno 400.000 eura. Samo u Hrvatskoj donirat ćemo 100.000 eura domu „Dr. Ante Starčević“. Studenti su ove godine u fokusu našeg regionalnog programa društvene odgovornosti, a želja nam je doprinijeti obrazovanju i razvoju novih generacija, a najboljim studentima omogućiti kvalitetne uvjete za učenje i život tijekom studija“, rekao je Jovan Purar, direktor pravnih i općih poslova MK Group.

Studente koji će u nadolazećoj godini boraviti u Studentskom domu „Dr. Ante Starčević“, najesen će dočekati obnovljena dvorana za fitness i teretana. Donacijama studentskim domovima prethodile su donacije predškolskim ustanovama i rodilištima. MK Group je samo prošle godine izdvojila 680.000 eura za obnovu dvadeset vrtića u Adria regiji, dok je 2022. godine za sedam rodilišta u Adria regiji donirano 570.000 eura, a sve u okviru programa „Podrška obitelji“ koji kontinuirano pruža podršku djeci i mladima.

Komentirajte prvi

New Report

Close