Misteriozni ulagači u Dioki ostali zaključani u autu, bez izjava za medije

Autor: Poslovni.hr , 15. studeni 2013. u 10:44
Photo: Dalibor Urukalovic/PIXSELL

“Naše goste upoznat ćemo s mogućnostima i kapacitetima Dine. Više od toga u ovom vam trenutku ne mogu reći”, kazao je Giacometti.

Nakon što je Poslovni dnevnik prije nekoliko dana izvijestio o tome kako se iz dobro upućenih izvora saznaje se da je Robert Ježić, iako nije dostupan, a navodno se nalazi na bolničkom liječenju u inozemstvu, vrlo aktivan u nalaženju novih potencijalnih kupaca te da su neki su upravo stigli u Hrvatsku, Novi list u današnjem izdanju donosi nastavak priče.

List piše kako su predstavnici potencijalnog ulagača u Dioki i Dinu posjetili jučer omišaljsku petrokemiju. "Riječ je o grupi poslovnih ljudi čiji identitet se u Diokiju drži u najstrožoj tajnosti. Navodno je riječ o predstavnicima međunarodnog konzorcija teškog milijarde eura koji se, među ostalim, bavi i petrokemijskim biznisom", piše list

List piše kako su jučer u Omišalj doputovala dvojica od ukupno šestorice predstavnika tvrtke, koliko ih je pred nekoliko dana stiglo u Zagreb. Na ulasku u Dinu su, piše list, ostali zaključani u automobilu, odbivši dati bilo kakvu izjavu za medije te su, čim se rampa podigla, odjurili dalje. List piše kako razgovorljiv nije bio ni direktor Dine Fabio Giacometti, koji je rekao kako će s potencijalnim partnerom razgovarati i tijekom sutrašnjeg dana. "Naše goste upoznat ćemo s mogućnostima i kapacitetima Dine. Više od toga u ovom vam trenutku ne mogu reći", kazao je Giacometti za list. 

List piše kako su misteriozni potencijalni partneri u srijedu već obavili prve razgovore s vodstvom Diokija u Zagrebu, gdje ih je predsjednik Uprave Leo Dolezil upoznao sa stanjem u tvrtki. Danas bi u Dinu trebali doći i ostali članovi grupe, kako bi obišli pogone i razgovarali s Upravom, piše list. 

List piše i kako predstavnici radnika u nadzornim odborima Diokija i Dine Zdravko Rumenović i Predrag Mihaljević nisu imali informacije o misterioznim potencijalnim ulagačima. Rumenović je, piše list, podsjetio na niz dosadašnjih potencijalnih partnera, od Danka Končara do Ivana Čermaka, te poručio kako će se vrlo brzo pokazati ozbiljnost namjera novih. Mihaljević je pak za sutra sazvao i hitnu sjednicu NO-a Dine.

Podsjetimo, pišući o misterioznim ulagačima, Poslovni dnevnik objavio je da je riječ je navodno o vrlo jakom međunarodnom konzorciju, nekoj vrsti poslovnog "diva" čije je poslovanje razvijeno i u petrokemijskoj industriji, te ima veliki slobodni kapital i trenutno važe  hoće li ga uložiti u Hrvatsku. Njegovi predstavnici, grupa od šest poslovnih ljudi, prema našim izvorima u srijedu je doputovala u Zagreb gdje su se odmah zaputili na Žitnjak u preliminarne razgovore s vodstvom Diokija. Inače upravna zgrada Ježićeve tvrtke pod hipotekom je Siemensa koji je započeo ovrhu, no trenutačno je, prema riječima Mladena Janiške, predstečajnog povjerenika, zaustavljena.

Komentari (6)
Pogledajte sve

smiješno je i očekivati da bi netko s transparentnim namjerama uopće dolazio ovamo, ta sad već svatko u europi zna kakvo je naše pravosuđe.

bit će samo zanimljivo vidjeti kako će nasankati linića poput onih turaka. jest da mi sve plaćamo, ali i onako mi sve plaćamo, bar ćemo malo guštati gledajući kako pamet pobjeđuje sirovu glupost i oholost.

Da su pametni i misteriozni dosli bi pod okriljem noci sa lampadinama vidit sta kupuju dok sava i lacoste 10 spavaju umisto sta side po cili dan isprid kapije DIOKijevih pogona. Ovako ih je jebiga snimilo da su tu.

Ovo mi zvuči na rentanje luksuznih automobila stranih registarskih oznaka i vožnja po Omišlju i predstavljanje potencijalnih kupaca [emo_smijeh] ,forumaši u akciji

ma da to nisu pregovarali s vanzemaljcima! tko zna mozda dioki postane transsvemirska luka
čak kruži priča da i kinezi grade puste gradove isčekujući goste
zar mislite da bi neko gradio grad a da nitko ne boravi u njemu

New Report

Close