Milijun kuna za obnovu vile Mauer

Autor: Marija Brnić , 14. srpanj 2016. u 10:01
Natječaj traje do 2. kolovoza

Rezidencijalni objekt Republike Italije u Zagrebu čeka nova pročelja.

S milijun kuna država želi obnoviti atraktivnu vilu Mauer u Prekrižju u Šestinama, koja je inače rezidencijalni objekt Republike Italije.

Državne nekretnine koje operativno brinu o nekretninama iz državnog portfelja otvorile su javni natječaj za izvođače građevinskih radova na obnovi pročelja vile, a natjecati se mogu izvođači koji imaju potrebno dopuštenje resornog Ministarstva kulture za obavljanje radova na kulturnom dobru, dok se kod obnove moraju pridržavati rješenja Zavoda za zaštitu spomenika kulture i prirode Grada Zagreba. Pročelja koja će se na tom rezidencijalnom objektu renovirati izvedena su dijelom kao zidana, a dijelom kao drvena.

Natječajem se predviđa potpuno uređenje drvenog dijela i stolarije, dok će se zidane dijelove pročelja obnoviti uglavnom češćenjima i bojanjem, osim u slučaju dotrajalih i uništenih dijelova. Radovi koji bi trebali biti provedeni kroz 80 dana od sklapanja ugovora s Državnim nekretninama predviđaju tesarske, zidarske, bravarske, limarske, soboslikarske i kamenarske radove, a u cijenu ponuđači trebaju ugraditi i materijale koje će koristiti u obnovi zgrade.  Natječaj za obnovu vile Mauer otvoren je do 2. kolovoza. 

Komentirajte prvi

New Report

Close