Milanović se ogradio od pisanja o Pelješkom mostu

Autor: Poslovni.hr/Hina , 28. studeni 2013. u 11:05
Photo: Patrik Macek/PIXSELL

“Ne ugrožavajmo svoje šanse i financijske interese hrvatske Vlade. To je moja molba”, zaključio je.

Premijer Zoran Milanović ogradio se na današnjoj sjednici Vlade od pisanja Večernjeg lista da je izgradnja Pelješkog mosta, prema izvorima iz Europske komisije, najizglednije rješenje za povezivanje juga zemlje.

"Takvi preuranjeni zaključci štete hrvatskim interesima i umanjuju prilično velike šanse da dobijemo taj projekt i tumače se isključivo kao oblik pritiska na one koji donose odluku", upozorio je Milanović.

Pozvao je da se to ne radi.

"Siguran sam da se to neće posluštati, ali moram se ograditi u ime Vlade. Kad bude gotovo bit će gotovo", rekao je Milanović i zamolio sve da ne ugrožavaju taj projekt.

"Ne ugrožavajmo svoje šanse i financijske interese hrvatske Vlade. To je moja molba", zaključio je.

Prema informacijama Večernjeg lista konačni zaključak studije predizvodljivosti o najboljem načinu povezivanja dvaju djelova Hrvatske bit će objavljen sredinom prosinca kad bi se trebao održati posljednji sastanak predstavnika Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Europske komisije s francuskim konzultatima koji su radili tu studiju.

Pelješki most, prema informacijama do kojih je došao Večernji, kao i u dosadašnjim nacrtima ostaje najbolje rješenje za povezivanje hrvatskog juga s ostatkom zemlje.

Komentirajte prvi

New Report

Close