Meteorolozi objavili kada napokon stiže osjetno zahladnjenje, temperature padaju za čak 15 stupnjeva

Autor: Poslovni.hr , 17. srpanj 2024. u 09:18
Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL

Napokon se nazire kraj toplinskog vala u Hrvatskoj.

Pretežno je sunčano i vruće, ponegdje i vrlo vruće. U unutrašnjosti su uz umjeren i jak razvoj oblaka u drugom dijelu dana vjerojatni lokalni pljuskovi s grmljavinom, posebice na istoku moguće i jače izraženi, prognoza je Državnog hidrometeorološkog zavoda za srijedu, uz temperature veće od 37. Jutros je u 8 sati na Hvaru, u Komiži i u Dubrovniku temperatura već prešla 30 stupnjeva.

Vjetar slab do umjeren sjeverni i sjeveroistočni. Na Jadranu većinom umjeren sjeverozapadnjak i jugozapadnjak, uz obalu prijepodne pa ponovno krajem dana i bura, podno Velebita i jaka. Najviša dnevna temperatura zraka od 32 do 37 stupnjeva Celzijusovih, u Dalmaciji mjestimice malo viša.

Sutra će biti pretežno sunčano. U unutrašnjosti ponegdje jači razvoj oblaka, moguće i lokalni pljuskovi s grmljavinom, posebno na istoku. Vjetar slab do umjeren sjeveroistočni i sjeverni. Na Jadranu slaba do umjerena bura, podno Velebita i jaka s olujnim udarima, sredinom dana i popodne ponegdje sjeverozapadnjak i jugozapadnjak. Najniža jutarnja temperatura od 17 do 22, na Jadranu između 23 i 28 °C. Najviša dnevna temperatura od 30 do 35 °C, u Dalmaciji malo viša.

Meteorologinja N1 televizije Tea Blažević javlja da se na splitskom aerodromu temperatura niti tijekom noći nije spuštala ispod 30.

U dijelovima Dalmacije će temperature rasti i do 40 stupnjeva.

Pljuskovi s grmljavinom će biti učestaliji u subotu, kako u unutrašnjosti, tako i duž Jadrana, a vrućina će ipak malo popustiti. Stabilnije vrijeme se očekuje u nedjelju, javlja N1.

Prema sedmodnevnoj prognozi DHMZ-a, u subotu će u Zagrebu najniža temperatura biti 20 stupnjeva, a najviša 28. Znatno zahladnjenje u odnosu na sadašnje temperature očekuje se u ponedjeljak, kada će najviša temperatura u Zagrebu biti 24 stupnja, uz kišu. Slično prognozira i norveški meteorološki servis Yr.no.

Komentirajte prvi

New Report

Close