Maras u Lužanima otvorio novi pogon tvrtke Ergo-klamerice

Autor: Poslovni.hr/Hina , 10. rujan 2014. u 17:29
Photo: Marko Jurinec/PIXSELL

Otvaranjem novog pogona tvrtka Ergo-klamerice zaposlila je 11 novih radnika.

Ministar poduzetništva i obrta Gordan Maras otvorio je danas novi pogon tvrtke Ergo-klamerice u Lužanima u Brodsko-posavskoj županiji, za koji je ta tvrtka dobila 170 tisuća eura bespovratne potpore iz EU fondova.
"Ukupna vrijednost projekta je oko 205 tisuća eura, a dobili smo gotovo 170 tisuća eura nepovratno. Za tvrtku naše veličine to je iznimna vrijednost. Ovo je i primjer da je uspjeh moguć", kaže vlasnik tvrtke Zvonimir Ergović.

Projekt je dobio potporu Europske unije između ostalog zato što ulaganje donosi smanjenje onečišćenja zraka u pogonima, smanjuje se korištenje kemijskih sredstava, a inovativne klamerice tvrtke koriste se u građevinarstvu pri postavljanju izolacija.

Otvaranjem novog pogona tvrtka Ergo-klamerice zaposlila je 11 novih radnika.

Tvrtka trenutno zapošljavaju 56 djelatnika, a svoje proizvode plasira u 22 zemlje te 90 posto svoje proizvodnje izvozi.

Ministar Mars podsjetio je kako će domaćim poduzetnicima iz EU strukturnih fondova na raspolaganju biti 150 do 200 milijuna eura svake godine.

"Najviše sredstava biti će za proizvodnju. Posebno ćemo podržavati tvrtke koje stvaraju novu vrijednost, koje zapošljavaju, koje izvoze na strana tržišta", kaže Maras.

Ministar je tijekom današnjeg boravaka u Brodsko-posavskoj županiji posjetio i Razvojnu agenciju grada Slavonskog Broda, kojoj je Ministarstvo dodijelilo bespovratna sredstva iz Poduzetničkog impulsa, kao i tvrtke Chromos svjetlost u Lužanima te Elda u Novoj Gradiški, koje su ostvarile bespovratna sredstva iz fondova EU.

Komentirajući na traženje novinara podatke Državnog zavoda za statistiku o padu BDP-a u drugom tromjesečju za 0,8 posto u odnosu na isto lanjsko razdoblje, Maras je rekao kako BDP stagnira i ove će godine biti oko nule.

"Bitno je da su negativni trendovi zaustavljeni. Pad broja nezaposlenih i rast izvoza govore da će Hrvatska sigurno izaći iz recesije slijedeće godine", kaže Maras, dodajući kako bi izlasku iz recesije trebale pridonijeti Vladine mjere usmjerne na povećanje potrošnje te državna ulaganja u infrastrukturu.

Komentirajte prvi

New Report

Close