Maras: Očekujem rast BDP-a na kraju ove godine

Autor: Poslovni.hr/Hina , 28. veljača 2014. u 12:34
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Ministar poduzetništva i obrta Gordan Maras izjavio je danas u Zadru kako očekuje da će Hrvatska na kraju ove godine imati rast BDP-a, što je i njegov komentar na procjenu Državnog zavoda za statistiku.

Ministar poduzetništva i obrta Gordan Maras izjavio je danas u Zadru kako očekuje da će Hrvatska na kraju ove godine imati rast BDP-a, što je i njegov komentar na procjenu Državnog zavoda za statistiku prema kojoj je BDP u četvrtom kvartalu prošle godine pao 1,2 posto u odnosu na isto razdoblje 2012.

Tijekom obilaska Sajma zadruga hrvatskih branitelja ministar Maras novinarima je rekao kako nakon pet godina svi koji rade predviđanja, pa i institucije EU, očekuju da će Hrvatska na kraju ove godine imati rast BDP-a.

"Upravo to je ono što i ja očekujem i to me veseli. Možda u ovom trenutku gospodarska situacija nije prelagana, ima dosta nezaposlenih i svi očekujemo da se stvari pokrenu. ali nakon pet godina ovu godinu ćemo završiti u malom plusu", istaknuo je Maras.

Što se tiče štednje u sklopu najavljenog rebalansa državnoga proračuna, kazao je da će biti rezanja u svim resorima, pa tako i u njegovom.

"Bitno je da napravimo ono što Hrvatskoj treba, a to je da pokažemo da idemo u smjeru manjeg deficita te da se ne zadužujemo unedogled i da vraćamo dugove", poručio je Maras.

Državni zavod za statistiku objavio je danas prvu procjenu prema kojoj je bruto domaći proizvod (BDP) u četvrtom lanjskom tromjesečju pao 1,2 posto na godišnjoj razini, što je veći pad nego u prethodnom kvartalu i veći nego što se očekivalo. To je deveto tromjesečje zaredom kako gospodarstvo slabi.

Komentari (25)
Pogledajte sve

Stigla droga i do Marsa.

Stigla droga i do Marsa.

Stigla droga i do Marsa.

Stigla droga i do Marsa.

New Report

Close