Maras o tri godine Vlade: Nije sve baš tako pesimistično i crno

Autor: Agencija VLM , 05. prosinac 2014. u 10:52
Gordan Maras. Photo: Davor Puklavec/PIXSELL

U emisiji “Poligraf” Hrvatskog radija jutros se raspravljalo se o tri godina Vlade Kukuriku koalicije.

U emisiji "Poligraf" Hrvatskog radija jutros se raspravljalo se o tri godina Vlade Kukuriku koalicije.

– Problem kod javnih investicija je da se ne možemo u nedogled zaduživati u javnim tvrtkama. Umjesto da se dalje zadužujemo, nudimo projekt monetizacije čime bismo rasteretili dug za tri milijarde eura, ali za to nemamo unisonu podršku u društvu – rekao je potpredsjednik SDP-a i ministar poduzetništva Gordan Maras i dodao da će 2014. godina biti "rekordna po investicijama u posljednjih sedam godina". – Nije sve baš tako pesimistično i crno kakav je sad dojam – rekao je Maras te dodao da sada ima manje nezaposlenih nego prije tri godine.

– Ministar Maras mene šokira svojim nerazumijevanjem i neznanjem o dugu i deficitu proračuna – kazala je HDZ-ova zastupnica u EU parlamentu Ivana Maletić te dodala kako Vlada ne zna upravljati dugom i deficitom.

– HDZ nije riješio brodogradnju i zdravstvo, ali je problem i ova Vlada. Nismo krenuli u investicije u HEP-u, nisu restrukturirali željeznicu. U godinu dana neće se riješiti željeznica, a zdravstvo će biti veliki problem zbog izvlačenja iz sustava riznice. Lokalna uprava će sada biti jedan od najvećih neplatiša privredi i povećat će nelikvidnost. Očekujem veće deficite i potpuno zaustavljanje investicija u 2015. godini – rekao je bivši ministar financija i nezavisni saborski zastupnik Slavko Linić.

– Ne vjerujem da će Vlada biti aktivna u zadnjoj godini i dobit će crveni karton na izborima – zaključio je Linić.

Komentari (5)
Pogledajte sve

Nije crno kad primaš 20 000kn i tapšaš po ramenu ove s 1600 sa spikom “bit će bolje” ili “Pipl mast trast as”

… i zaista nije sve tako crno… ali ta tvrdnja vrijedi samo za kmerske raznosače pizza koji su zasjeli po državnoj upravi i poduzećima. Klaun ovamo, čudnovati kljunaš onamo i tako redom.

što ga nisu poigrafski ispitali, kojim je on to referencama zaslužio mjesto ministra

Zavaravate-javnost

Maletić je naglasila i kako će 2016. godine Hrvatskoj biti oduzeta sredstva zbog neiskorištenog novca iz europskih fondova.
Hrvatska ovom vladom gubi sve prilike, a na to je upozorila i Europska unija

Ivane Maletić koja je Marasa optužila da ne zna osnove pojmova deficit i dug države. Javnost zavaravate glupostima, naučite više te definicije, rekla je Maletić.
Naglasila je i kako će 2016. godine Hrvatskoj biti oduzeta sredstva zbog neiskorištenog novca iz europskih fondova.
Hrvatska ovom vladom gubi sve prilike, a na to je upozorila i Europska unija. Vlada radi kao skup nepovezanih pojedinaca, rekla je Maletić.

http://direktno.hr/en/2014/domovina/4213/Zavaravate-javnost-nau%C4%8Dite-vi%C5%A1e-pojmove-deficit-i-dug-dr%C5%BEave!.htm

New Report

Close