Maras: Nisam u sukobu s Linićem

Autor: Poslovni.hr/Hina , 16. siječanj 2014. u 16:00
Photo: Patrik Macek/PIXSELL

“Svako pitanje koje je nejasno trebala bi razjasniti uprava”, rekao je Maras.

 Ministar obrta i poduzetništva Gordan Maras izjavio je danas kako, što se njega tiče, nema nikakvog sukoba s ministrom financija Slavkom Linićem koji je ranije izjavio da se u javnom otvaranju pitanja transparentnosti kreditiranja putem HBOR-a radi o njegovu sukobu s ministrom Marasom koji ne želi komentirati.

Novinari su, nakon sjednice Vlade Linića upitali radi li se u slučaju Šegon o Marasovu napadu na njega osobno. "Ne, radi se o našem sukobu koji ne bih komentirao jer nije potreban u poslu koji obavljam", odgovorio je Linić.

"Nema nikakvog sukoba, barem što se moje strane tiče. Ja samo inzistiram na transparentnosti i to ne radim od jučer nego već duže vrijeme i radit ću i dalje", uzvratio je Maras.

Maras je pozvao Upravu HBOR-a da se javno očituje o napisima koji pomoćnika ministra financija Branka Šegona prozivaju za sukob interesa i dobivanje povoljnog kredita od HBOR-a.

"Svako pitanje koje je nejasno trebala bi razjasniti uprava", rekao je Maras.

Suglasan je da treba mijenjati pravila po kojima tvrtke državnih dužnosnika posluju s državnim institucijama.

"Tko ima svoj privatni business i ulazi u politiku, on bi trebao iz businessa izaći i na najtransparentniji mogući način to objaviti. Ne kažem da bi ljudi trebali zapaliti sve ono što su izgradili do trenutka kada su ušli u politiku, ali se mora maknuti privatno od javnoga kada se bavite politikom. To je vrlo jasna poruka", rekao je Maras.

Komentirajte prvi

New Report

Close