Maras: Izvješće SOA-e nije nikoga iznenadilo

Autor: Poslovni.hr/Hina , 03. lipanj 2014. u 13:28
Photo: Goran Stanzl/PIXSELL

Ministar poduzetništva i obrta Gordan Maras kazao je danas kako izvješće SOA-e da nije bilo nadzora nad Slavkom Linićem i članovima njegove obitelji “nije nikoga iznenadilo”.

Ministar poduzetništva i obrta Gordan Maras kazao je danas kako izvješće SOA-e da nije bilo nadzora nad Slavkom Linićem i članovima njegove obitelji "nije nikoga iznenadilo".

Uz ogradu kako ne zna sve detalje, jer zbog sudjelovanja na konvenciji Hrvatskih izvoznika nije pratio pressicu predsjednika Ive Josipovića na kojoj je izvijestio o izvješću SOA-e, Maras je kazao kako misli da izvješće nije nikoga iznenadilo.

"Ono što je u Hrvatskoj situacija danas, kada se odmaknemo od onih starih vremena 90-tih godina, to je da imamo uređeno društvo i da s te strane nije moguća zlouporaba obavještajnog aparata za bilo što", rekao je.

Drago mi je da je to danas nakon izvještaja nadležnih institucija predsjednik Republike, kao onaj koji sukreira i koji je odgovoran za tu politiku, rekao hrvatskim građanima, kazao je Maras te dodao kako je Hrvatska uređena zemlja što se toga tiče.

Na pitanje znači li da je Slavko Linić govorio neistinu i time izazvao probleme za obavještajni sustav te treba li tko snositi kakve posljedice Maras je kazao kako bi svatko tko se bavi politikom trebao imati i razinu odgovornosti za mjesto koje obavlja.

"Ja nikada sebi ne bih dozvolio da nešto govorim na 'rekla kazala' i 'mislim'. Ako se radi o tako ozbiljnim stvarima morate imati konkretne dokaze", kazao je.

Dodao je kako mu je drago što je danas predsjednik Republike pokazao odgovornost prema građanima i vrlo brzo zatvorio tu priču da se vidi da oko toga nema ničega.

To je ono što institucije moraju raditi, kazao je Maras te apelirao na odgovornost svakoga tko se bavi javnim poslom da ne uznemiruje građane i da ne radi nered.

Ministar financija Boris Lalovac nije želio komentirati izvješće SOA-e, dok je potpredsjednik Vlade i ministar regionalnog razvoja i fondova EU Branko Grčić na upit što, nakon ovoga izvješća, očekuje na sutrašnjoj sjednici Predsjedništva SDP-a rekao da ne želi ništa prejudicirati.

Ne znam, u ovom trenutku ne bih htio prejudicirati bilo što, pričekajmo sjednicu Predsjedništva i Glavnog odbora u subotu, rekao je Grčić.

Komentirajte prvi

New Report

Close