Maras: Dosta je prepucavanja Mrsića i Bernardića, želimo jači SDP

Autor: Poslovni.hr/Hina , 05. listopad 2013. u 14:01
Photo: Patrik Macek/PIXSELL

Maras je u sjedištu Gradske organizacije u Praškoj ulici novinarima izjavio kako se SDP mora prestati baviti samo sobom, nego temama i pitanjima koje muče Zagrepčane.

Kandidat za predsjednika zagrebačkog SDP-a te ministar poduzetništva i obrta Gordan Maras danas je predao potpise za svoju kandidaturu, pozivajući svoje protukandidate Davora Bernardić i Miranda Mrsića da se prestanu prepucavati preko medija, već se okrenu izgradnji jačeg i jedinstvenijeg SDP-a.

Maras je u sjedištu Gradske organizacije u Praškoj ulici novinarima izjavio kako se SDP mora prestati baviti samo sobom, nego temama i pitanjima koje muče Zagrepčane.

"Tko želi raspravljati isključivo o tome kolika je cijena parkinga, leasinga, koliko je i tko kada podijelio zagrebački SDP, ne razmišlja o budućnosti. Članovima SDP-a grada Zagreba je dosta sukoba, dosta je prepucavanja i kolege Mrsića i Bernardića. Želimo se okrenuti budućnosti, želimo graditi bolji i jači i jedinstveniji SDP", poručio je Maras.

Bernardića je prozvao da je u svojoj kampanji i javnim nastupima podijelio stranku i "vrlo jasno rekao 'ne' svojoj Vladi. "Rekao je 'ne' SDP-u Hrvatske i na taj način ne možemo graditi jedinstveni SDP", kazao je.

Maras je rekao i kako nije siguran tko je zapravo treći kandidat za predsjednika zagrebačkog SDP-a, "je li to kolega Linić ili kolega Mrsić, jer vidimo da više stavova o gradskom SDP-u iznosi u medijima kolega Linić na skupovima kolege Mrsića".

"Volio bi i siguran sam da će članice i članovi SDP-a grada Zagreba 20. listopada birati nekoga tko će voditi SDP Zagreba ne iz Rijeke, nego iz Zagreba", naglasio je.

Ustvrdio je i kako bi između Mrsića i Linića čak radije izabrao Linića, "jer smo zadnji put vidjeli da s nešto popularnijim doktorom nismo imali uspjeha na gradskim izborima".

Maras je uvjeren kako u odnosu na svoje protukandidate najbolje može organizirati i ujediniti najveću SDP-ovu organizaciju te pobijediti na idućim lokalnim izborima. "To je naš cilj, da se prekinu podjele, da ne razgovaramo o Praškoj i o Iblerovom, nego da razgovaramo o gradu Zagrebu i onome što građani Zagreba žele i što je njihov interes", kazao je.

U tom smislu, rekao je, još uvijek čeka odgovor protukandidata (Davora Bernardića i Miranda Mrsića) na njegovu inicijativu da se usporedo s izborima za predsjednika zagrebačkog SDP-a održi i savjetodavni referendum članstva o privatizaciji "Čistoće", najvažnijeg gradskog komunalnog poduzeća. Nakon stranačkog članstva, dodao je, SDP-ovi zastupnici u Gradskoj skupštini zatražili bi i referendum Zagrepčana o tom ipitanju.

Maras je novinarima rekao i kako je za kandidaturu prikupio skoro 1500 potpisa, ali je simbolično predao njih 1094, jer se te godine Zagreb prvi put spominje.

Komentirajte prvi

New Report

Close