Mamićeva elektrana napravila veliku štetu u Hercegovini. Njegova reakcija oduševila je mještane

Autor: Poslovni.hr , 14. studeni 2023. u 08:08
Foto: Denis Kapetanovic/PIXSELL

Mamićeve solarne elektrane su u izgradnji, a tijekom obilnih kiša voda se skupila na gradilištu, a ubrzo je sve ‘procurilo’ u podrume stanovnika Međine kod Mostara te je poplava uništila njihove zimnice, ogrjev, ljekovito bilje i ostalo.

Nekadašnji gazda hrvatskog prvaka Dinama, a danas bjegunac od hrvatskog pravosuđa, Zdravko Mamić, već duže vremena nalazi se u Bosni i Hercegovini. Tamo je u svojoj ‘sigurnoj bazi’ otvorio novi biznis sa solarnim elektranama, koje bi mu trebale priskrbiti još novca za mirnu starost, iako je već ranije optužen za gospodarski kriminal i izvlačenje novca iz Dinama.

Mamićeve solarne elektrane su u izgradnji, a tijekom obilnih kiša voda se skupila na gradilištu, a ubrzo je sve ‘procurilo’ u podrume stanovnika Međine kod Mostara te je poplava uništila njihove zimnice, ogrjev, ljekovito bilje i ostalo. Predsjednik udruge Međine Alen Maksumić rekao je za BiH portal Klix.ba da su štete procijenjene na oko 10 tisuća KM. Uz to dodao je kako je jedan od investitora, Zdravko Mamić, u rekordnom roku isplatio nastalu štetu i tako ‘namirio’ mještane. Fotografije možete pogledati OVDJE

– Znamo da je to od solarnih panela, ali ne možemo kriviti investitore ni izvođače radova, jer su oni odmah pristupili rješavanju problema. U roku od dva sata su građevinske mašine bile na terenu i sanacija se već privodi kraju, a u roku od osam sati svim oštećenim mještanima je isplaćena novčana naknada – rekao je Maksumić.

Naselje Međine ima tek oko 200 stanovnika, a udruga je, kako tvrde, u ime njih 90 posto, koji su stavili svoj potpis na peticiju, sklopila sporazum o suradnji s investitorom, koji se obavezao da će kontinuirano ulagati u njihovo mjesto i tada se krenuo graditi bazena za pitku vodu, kakvog to naselje u blizini grada, još uvijek nema.

Komentirajte prvi

New Report

Close