Maistri 200 milijuna eura zajma za obnovu legendarnog hotela

Autor: Poslovni dnevnik , 28. srpanj 2024. u 08:11
Iz zajma će se rekonstruirati Hotel Marjan/Z. Barišin/PIXSELL

Kredit povezan s održivošću omogućit će Maistri poticaje na kamatnu stopu kako bi poboljšala ekološke i socijalne performanse.

International Financial Corporation (IFC), dio Svjetske banke, osigurao je Maistra Hospitality Grupu zajam za održivost od 200 milijuna eura.

Riječ je o prvom plavom zajmu u turističkom sektoru iz kojeg će se rekonstruirati splitski hotel Marjan te obnoviti i nadograditi kamp Vrsar Holiday Village u Istri. Rok korištenja kredita je 31. prosinca 2026., a konačni datum dospijeća je 15. rujna 2036.

Kredit povezan s održivošću omogućit će Maistri poticaje na kamatnu stopu kako bi poboljšala ekološke i socijalne performanse. Uvjeti zajma vezat će se uz dobivanje IFC-ova inovativnog certifikata EDGE za zelenu gradnju s nultom stopom emisije ugljika za hotel Marjan, plavih certifikata koje priznaje Globalno vijeće za održivi turizam za obje lokacije te znatno smanjenje emisija stakleničkih plinova u portfelju grupe koji uključuje 34 objekta.

“Svjesni smo da se naša konkurentska prednost, uz sustavna ulaganja u vrhunske objekte, uglavnom temelji na prirodnim resursima. Stoga su zaštita okoliša i poslovanje u skladu s načelima održivosti naše glavne strateške smjernice”, rekao je predsjednik Uprave Maistre Tomislav Popović. 

Komentirajte prvi

New Report

Close