Mađare zanima HŽ Cargo radi povezivanja Rijeke i Budimpešte?

Autor: Poslovni.hr , 31. svibanj 2013. u 12:43
Ivan Lešković; predsjednik uprave HŽ Cargo. Photo: Patrik Macek/PIXSELL

O poslovanju i perspektivama HŽ Carga s posebnim naglaskom na razvoj riječkog prometnog pravca Tportal je razgovarao s predsjednikom Uprave Ivanom Leškovićem.

O poslovanju i perspektivama HŽ Carga s posebnim naglaskom na razvoj riječkog prometnog pravca Tportal je razgovarao s predsjednikom Uprave Ivanom Leškovićem.

HŽ Cargo je u 2012. ostvario prijevoz od 11,4 milijuna tona i 2,4 milijarde tonskih kilometara, što je manje za 5,7% ili 694 tisuće tona, tj. 3,9% ili 99 milijuna tonskih kilometara, u odnosu na 2011. godinu. Takav rezultat odraz je smanjenih gospodarskih aktivnosti u Republici Hrvatskoj i susjednim zemljama, kazao je Lešković za Tportal. 

Između ostalog rekao je i ovo: "Naši mađarski kolege postavili su nam kao jedan od uvjeta za svoj ulazak u vlasničku strukturu HŽ Carga, jer mi sad i o tome razmišljamo, razvoj HŽ Carga i Luke Rijeka u smislu poveznice Budimpešte i Rijeke za prijevoz većine tereta. Ukoliko do toga ne dođe, to će biti naš minus. Ali, ukupnost i cjelovitost naše ponude, Luke Rijeka i HŽ Carga uz odgovarajuće stanje infrastrukture, pridonijet će povećanju naše konkurentne sposobnosti". 

Komentirajte prvi

New Report

Close