‘Ako se ne pokrene proizvodnja u Dina Petrokemiji, idemo na novog partnera’

Autor: Poslovni.hr , 01. prosinac 2012. u 11:39
PXL

Ministar financija Slavko Linić ocijenio je sinoć, gostujući u emisiji “Pressjek” riječke televizije Kanal Ri, da je nelikvidnost od 44 milijarde kuna toliko teška da je zaustavila mnoge aktivnosti, a razvoj sigurno.

Ministar financija Slavko Linić ocijenio je sinoć, gostujući u emisiji "Pressjek" riječke televizije Kanal Ri, da je nelikvidnost od 44 milijarde kuna toliko teška da je zaustavila mnoge aktivnosti, a razvoj sigurno.

Mali je broj fleksibilnih poduzetnika i njihova ulaganja su nedovoljna, HEP posve uvozi struju, suša je ispraznila akumulacije, Ina je posve podbacila, nema ulaganja u rafinerije i bušotine, rekao je Linić i nastavio da je stala i petrokemija, željezare, da brodogradnja ima probleme. Naglasio je treba pokušati smanjiti uvoz, posebice hrane i energije.

Na upit gledatelja, djelatnika Dina Petrokemije, Linić je odgovorio da je Vlada ustrajala na početku proizvodnje i da sada očekuje hoće li to turski investitor i učiniti, a da će se, ako to ne učini, "ići na novog partnera".

Komentirajte prvi

New Report

Close