Posao po mjeri
Uloga HR-a

Kvalitetni HR jača korporativnu kulturu što može dovesti do 400% većih prihoda

Projekti zapošljavanja, pogotovo za menadžerske i executive pozicije, sve su kompleksniji i opsežniji.

PD VL native tim
03. listopad 2024. u 22:00
Valentina Haddad, voditeljica odjela za regrutiranje i selekciju iz Selectio Grupe/PD

Tržište rada u Hrvatskoj značajno se promijenilo posljednjih godina. Sve je više stranih radnika, konkurencija je sve veća, a primjena digitalnih alata u poslovanju donijela je i neka nova pravila u samom načinu rada.

Zbog sve izazovnije situacije na tržištu projekti zapošljavanja, pogotovo za menadžerske i executive pozicije, postaju sve kompleksniji i sve opsežniji. Specijalisti, stručnjaci, menadžeri i rukovoditelji sve kraće ostaju na jednom radnom mjestu. Nastoje se prilagoditi drugačijim uvjetima, procesima i tehnologijama jer je to jedini način da budu u korak s potrebama tržišta. Uloga HR-a u tvrtkama više nije samo kadrovska.

Od HR-a se očekuje puno više nego nekada pa se tako mijenjaju i HR usluge vanjskih konzultanata. Primjerice, pri dolasku na hrvatsko tržište strane tvrtke traže sveobuhvatnu podršku u zapošljavanju velikog broja specifičnog (i najčešće visoko kvalificiranog) kadra, a trebaju podršku i u otvaranju novih podružnica, kreiranju i predstavljanju novih proizvoda ili usluga te restrukturiranju. Velike tvrtke najčešće znaju da će kombinacijom komplementarnih usluga uspješno privući, ali i zadržati kvalitetne ljude koji će biti zadovoljni, motivirani i angažirani.

Certifikat za HR izvrsnost

Organizacije s visokokvalitetnim HR sustavom mogu imati i do 50% manji rizik od turnovera i 56% posto veći radni učinak.

Rješenja po mjeri klijenta

Selectio Grupa sinonim je za HR u Hrvatskoj te već 20 godina podižu upravljanje ljudskim resursima na višu razinu. Najveća su grupacija za savjetovanje u zemlji koja pronalazi rješenja po mjeri klijenata i tržišta. Tako se na jednom mjestu mogu dobiti sve usluge vezane uz zapošljavanje, koje uključuju daleko više od samog odabira kandidata.

Kao strateški partner, Selectio Grupa pruža HR usluge najuspješnijim organizacijama i vodećim tvrtkama iz gotovo svih industrija u Hrvatskoj, ali i projektima koji na domaćem tržištu mijenjaju HR trendove, obrazovanje i usavršavanje budućeg stručnog kadra u zemlji.

Njihov uigrani head hunting team prije odabira kandidata prouči tržište, a zatim prolazi kroz svoju bazu kandidata kako bi pronašao kandidata koji najviše odgovara potrebama klijenta. Radi se i dodatna provjera prethodno prikupljenih informacija dubinskim intervjuom, provjerom referenci i psihologijskim testiranjem, koje uključuje ocjenu leadership vještina, osobnosti i motivacije.

Dugogodišnje uspješno poslovanje osiguralo im je i široku mrežu kontakata, što uz vlastitu bogatu bazu potencijalnih kandidata, omogućuje da klijentima ponude najbolje stručnjake iz raznih područja.

Selectio HR konzalting/PD

Selectio Grupa puno je više od onoga što prvo padne na pamet kad se kaže agencija za zapošljavanje. Klijentu pomažu u definiranju kvalitetnog opisa posla, raspisuju natječaj, rade detaljnu procjenu kandidata te na kraju predlažu osobu koja će se najbolje uklopiti u organizaciju. Puno iskustva Selectio Grupa ima i u masovnom zapošljavanju, koje pak ima drugačija pravila.

Projekti masovnog zapošljavanja imaju dalekosežne ciljeve, traju po nekoliko godina i značajno utječu na tržište rada. Dosad su uspješno odradili neke od najvećih projekata te vrste u Hrvatskoj. Primjerice, zapošljavanje 300 ljudi u Ikei bio je proces koji je trajao šest mjeseci, a tijekom kojeg su prošli kroz 42.000 prijava.

20

godina Selectio Grupa je sinonim za HR u Hrvatskoj

Uspješno su proveli i proces selekcije i testiranja više od 5500 kandidata za INA Grupu nakon čega je zaposleno 700 ljudi, a četiri godine zaredom regrutirali su NEET skupinu (mladi od 15 do 29 godina koji ne rade, ne školuju se te nisu u evidenciji nezaposlenih) u više od 15 gradova i educirali ih u sklopu Coca-Cola programa podrške mladima, a godišnje je edukaciju prošlo više od 1000 mladih.

Pokrivamo sve faze razvoja organizacija – od otvaranja novih poslovnih niša, izlaska na nova tržišta, restrukturiranja, spajanja i akvizicija pa do prodaje dijelova organizacije i potrage za stručnim visoko kvalificiranim kadrom. Stratešku podršku u poslovanju smo pružili tvrtki Jabil za koju provodimo najveći projekt zapošljavanja u Slavoniji, rekla je Valentina Haddad, voditeljica odjela za regrutiranje i selekciju iz Selectio Grupe.

Jabil je najveća greenfield investicija u Hrvatskoj koja uz otvaranje brojnih novih radnih mjesta (u planu je zaposliti do 1500 radnika u sezoni 2024/2025.) pomaže kreirati obrazovni program za specijalizirani stručni kadar. Na taj način se oblikuju tržište rada, ali i stručne kompetencije mlađih generacija u budućnosti. Tako su podržali i dolazak brojnih klijenata na domaće tržište poput prvog ureda Philip Morris International i prve osobe The Walt Disney Co. u Hrvatskoj.

Selectio Grupa sinonim je za HR u Hrvatskoj/PD

Visoka kvaliteta u upravljanju

Kroz projekt Poslodavac Partner uspješno su unaprijedili HR procese u više od 200 organizacija te proveli više od 20.000 evaluacija HR sustava zbog čega imaju uvid u funkcioniranje svih tipova organizacija.

Stručnjaci iz Selectio Grupe provode evaluaciju nakon ispunjenog upitnika, a potom slijedi detaljno izvješće s postignutih rezultatima, benchmarkom, prednostima te prijedlozima za daljnje unaprijeđenje HR-a. Finalni korak je dodjela najprestižnijeg certifikata za HR izvrsnost.

Procesom certifikacije promičemo izvrsna radna mjesta izgrađena na visokoj kvaliteti u upravljanju ljudskim potencijalima. Naime, kvalitetni HR sustav jača korporativnu kulturu što može dovesti do 400% većih prihoda. Organizacije s visokokvalitetnim HR sustavom mogu imati i do 50% manji rizik od turnovera i 56% posto veći radni učinak – ističu iz Selectio Grupe.

Čak 94% dugogodišnjih nositelja certifikata Poslodavac Partner unaprijedilo je svoje HR procese nakon evaluacije HR sustava.

* Sadržaj omogućio Selectio

New Report

Close