Jučer je, na Međunarodni dan svjesnosti gubitka i bacanja hrane u Zagrebu predstavljen projekt Zero Food Waste Revolucija.
U organizaciji agencije Kreativna poslovna rješenja i Centar zdravlja.hr-a te u suradnji s Centrom za prevenciju otpada od hrane – CEPOH i chefom Marinom Medakom istaknuto je kako će se tijekom godine dana putem online sadržaja, medijske kampanje i događanja za javnost isticati važnost održivih prehrambenih navika koje će smanjiti nastanak otpada od hrane.
“U Hrvatskoj se po stanovniku baci oko 71 kg hrane godišnje, a čak 76% otpada od hrane nastaje u kućanstvima.
Dugoročni pozitivni rezultati u smanjenju količina bačene hrane mogući su samo kontinuiranom edukacijom”, istaknula je predsjednica CEPOH-a Branka Ilakovac.
Važna obavijest:
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Poslovni.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Poslovni.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.Uključite se u raspravu