Kosor o Plesu: Na novom terminalu ne izvode se nikakvi građevinski radovi

Autor: Poslovni.hr/Hina , 12. ožujak 2014. u 13:02
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

Dodao je i da je ministru Hajdaš Dončiću uputio otvoreno pismo u kojem ga upozorava kako nikakvi građevinski radovi na toj lokaciji nisu započeti, već se samo odvijaju višekratni “igrokazi” vezani uz njih.

Predsjednik zagrebačke Gradske skupštine Darinko Kosor pozvao je ministra prometa i infrastrukture Sinišu Hajdaš Dončića da se sutra zajedno fotografiraju ispred "izvedenog iskopa i izgrađenih temelja" novog terminala Zračne luke Zagreb, tvrdeći da se tamo već tri mjeseca ne odvijaju građevinski radovi već samo tzv. priprema gradilišta.

"Ako na lokaciji novog terminala Zračne luke Zagreb postoji veliki iskop promjera novog terminala dubine oko 10 metara, prepun betonskih temelja iz kojih vire željezne armature, ja ću mu se ispričati. Ako toga tamo nema, znači da je ministar Hajdaš Dončić lagao javnosti i medijima", rekao je Kosor na konferenciji za novinare.

Dodao je i da je ministru Hajdaš Dončiću uputio otvoreno pismo u kojem ga upozorava kako nikakvi građevinski radovi na toj lokaciji nisu započeti, već se samo odvijaju višekratni "igrokazi" vezani uz njih. Navevši da na lokaciji novog terminala tzv. građevinski radovi traju već tri mjeseca upitao se gdje je taj veliki iskop. Podsjetio je i da je jučer jasno rečeno da će radovi početi u travnju, postavljanjem kamena temeljca.

Žalosnim smatra da imamo ministra prometa i infrastrukture koji jako malo zna o građevinskim poslovima, jer bi tada znao da se u Zračnoj luci Zagreb odvija priprema gradilišta ( postavljanje zaštitne ograde, kontejnera, rušenje drveća) a ne tzv. građevinski radovi. "Tu nema g od građevinskih poslova", naglasio je Kosor.

Istaknuo je da su u Zagreb i Hrvatsku dobrodošli svi strani investitori, ali se ne mogu ponašati kao da je Hrvatska "banana država" i raditi igrokaze da izvode građevinske radove. Uspoređujući tromjesečne tzv. građevinske radove na lokaciji novog terminala Zračne luke Zagreb s radovima na trgovačkom centru IKEA u Rugvici, naglasio je da se radovi na IKEI u istom vremenskom razdoblju doveli do izgradnje cjelokupne betonske konstrukcije, sve do krovišta.

Predsjednik zagrebačke Gradske skupštine zanimljivom drži i koincidenciju da je nakon njegove konferencije za novinare u ponedjeljak sazvana Skupština društva Zračna luka na kojoj je odgođena isplata bonusa direktorima. "Isplata bonusa nije ukinuta već samo odgođena do vremena kada neće biti medijske bure. No, mi ćemo ih pratiti i dalje i neće doći do isplate bonusa", rekao je.

Podsjetio je i kako je hrvatska tvrtka Zračna luka Zagreb zadržala četiri radnika sa željom da u idućih trideset godina primaju plaću i kontrolirali provođenje koncesije, Kosor je kazao da na svom računu ima 200 milijuna kuna zadržane dobiti iz prethodnih razdoblja. "Tim žele isplaćivati plaće četvorici zaposlenika, bonuse te da bi izgradili hotel na trošak hrvatske države koji bi bio u funkciji novog terminala za francuskog koncesionara. Našim novcem žele izgraditi hotel za Francuze i još fiktivnim direktorima u fantomskoj firmi isplaćivati plaće i bonuse", upozorio je.

Stoga će klub HSLS-a i HSS-a na prvoj sjednici Gradske skupštine tražiti isplatu u zagrebački proračun 70 milijuna kuna sa računa Zračne luke Zagreb jer je to gradskih 35 posto dobiti. "Tim novcem možemo izgraditi tri dječja vrtića ili dva doma umirovljenika. To je jedan posto gradskog proračuna i želimo naš novac da se uplati u gradski proračun", kazao je Kosor.

Komentirajte prvi

New Report

Close