Koronavirus ušao u dvije zagrebačke škole

Autor: Poslovni.hr/Hina , 10. rujan 2020. u 12:56
Foto: Emica Elvedji/PIXSELL

Šikić je izvijestila i da su u dvije osnovne škole zabilježeno da su se dva učenika zarazila koronavirusom, što je posljedica obiteljskih kontakata.  

U Zagrebu su u protekla 24 sata potvrđena 63 nova slučaja zaraze koronavirusom, među kojima je pozitivno i dvoje školske djece, izvijestio je u četvrtak Stožer civilne zaštite Grada Zagreba.

Zamjenica ravnatelja Nastavnog zavoda za javno zdravstvo “Dr. Andrija Štampar” Sandra Šikić rekla je da su od 63 novozaražene osobe, njih 35 kontakti  prethodno pozitivnih osoba, 14 ih ima negativne epidemiološke anamneze, za pet osoba se sumnja na moguću izloženost na godišnjem odmoru, tri su “uvoz” iz BiH, tri slučaja su moguća izloženost na svadbama te su u tijeku tri epidemiološke obrade.

Šikić je izvijestila i da su u dvije osnovne škole zabilježeno da su se dva učenika zarazila koronavirusom, što je posljedica obiteljskih kontakata.  Ta dva razreda stavljena su u samoizolaciju zajedno sa nastavnicima.

Također, u tri dječja vrtića zabilježene su osobe zaražene koronavirusom – u dva vrtića odgajateljice, a u jednom vrtiću jedno dijete koje je kontakt prethodno oboljele osobe. Sve tri grupe stavljene su u samoizolaciju.

Komentirajte prvi

New Report

Close