Končar najavljuje nova predstavništva, širenje portfelja, rast OIE…

Autor: Mladen Miletić , 07. listopad 2024. u 22:00
Ostvareni rezultati višestruko su premašili one koji su planirani prije četiri godine, ističu u grupaciji koju vodi Gordan Kolak/Davor Puklavec/PIXSELL

Ljudi, tehnologije, investicije – uspješna kompanija odredila ciljeve.

Nadzorni odbor Končara usvojio je na prijedlog Uprave Strategiju poslovanja Grupe Končar do 2030. godine pod nazivom “Ljudi, tehnologije, investicije – Končar 2030.”, objavila je uspješna hrvatska izvozna kompanija na Zagrebačkoj burzi.

Tri glavna cilja
Integralna strategija Grupe Končar 2020+, donesena 2021. godine, odredila je novi smjer razvoja Končara, a u nekim segmentima ciljevi su ispunjeni znatno ranije od predviđenog, ističu iz grupacije kojoj je na čelu Gordan Kolak.

“Zahvaljujući pozitivnim tržišnim trendovima, provedenim strateškim i operativnim promjenama, ostvareni rezultati višestruko su premašili one koji su planirani prije četiri godine. Strategijom do 2030. godine nastavlja se transformacija Končara koja će omogućiti da Končar postane još značajnije globalno prisutna tvrtka s digitaliziranim portfeljem proizvoda, rješenja i usluga za energetski, transportni i industrijski sektor”, poručuju iz Končara.

Strategija “Ljudi, tehnologije, investicije – Končar 2030.” definira, inače, tri glavna strateška cilja koja će omogućiti daljnji iskorak u poslovanju i dodatno osnažiti sposobnost Grupe Končar da neprekidno prepoznaje i iskorištava tržišne trendove.

Prvi cilj usmjeren je prema daljnjem unaprjeđenju operativnog modela koji će omogućiti jačanje tržišnih kompetencija daljnjim razvojem internih resursa i uspješnom integracijom s vanjskim strateškim partnerima. Drugi strateški cilj predstavlja nastavak investicijskog ciklusa kojim se osuvremenjuje proizvodni portfelj usmjeren na energetsku tranziciju, dok je treći posvećen jačanju osnovne djelatnosti.

Pritom se naročito ističe proširenje proizvodnih kapaciteta te rast poslovanja u segmentu obnovljivih izvora energije. Iz Končara ističu kako će prioritet u navedenom razdoblju biti aktivnosti privlačenja i zadržavanja talentiranih pojedinaca te ulaganja u razvoj ključnih zaposlenika, kako se navodi, “u cilju pozicioniranja Končara kao najpoželjnijeg poslodavca u svojoj industriji”.

Nastavak zelene tranzicije
Strategijom se također predviđa rast svih ključnih pokazatelja poslovanja, uspostava novih regionalnih predstavništava na globalnoj razini, proširenje portfelja s dodatnim uslugama baziranim na digitalnim tehnologijama, kao i nastavak aktivnosti u području održivog poslovanja i zelene tranzicije.

Komentirajte prvi

New Report

Close