Kaos na autocestama: Kolone na sve strane, na A4 prevrnuo se kombi i zapriječio obje trake, a zatim se dogodila još jedna nesreća

Autor: Poslovni.hr , 29. srpanj 2024. u 08:37
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

Prema naplati Lučko (A1), na A3 Bregana-Lipovac, u smjeru mora iz smjera Buzina kolona je oko 2 kilometara

Protekli su vikend obilježile gužve na prometnicama diljem Hrvatske, posebice u smjeru mora. Iako su mnogi, sudeći prema kolonama, tada putovali na godišnji odmor, gužvi na cestama ima i danas. Prema informacijama Hrvatskog autokluba (HAK), povećana je gustoća prometa između Zagreba i Zadra u smjeru mora na autocesti A1 Zagreb-Ploče-Karamatići.

Uz to, pojačan je priljev vozila na ulasku na autocestu pred naplatom Lučko u smjeru mora. Između naplate Lučko i čvora Donja Zdenčina u smjeru mora vozi se usporeno u kolonama uz kraće zastoje, a između tunela Čelinka i vijadukta Božići vozi se uz ograničenje brzine od 40 km/h zbog jakog vjetra.

Na autocesti A2 Zagreb-Macelj, pred naplatom Trakošćan u smjeru Zagreba kolona je oko 600 metara. Prema naplati Lučko (A1), na A3 Bregana-Lipovac, u smjeru mora iz smjera Buzina kolona je oko 2 kilometara. Na A3 je, također, povećana gustoća prometa između čvorova Zagreb zapad i Zagreb istok u oba smjera.

Zbog prometne nesreće između čvorova Čakovec i Ludbreg, na 19. km A4 Goričan-Zagreb u smjeru Zagreba, vozi se jednim trakom otežano u koloni. Naime, Dnevnik.hr navodi kako su se jutros na A4 dogodile dvije prometne nesreće u kojima su sudjelovala ukupno četiri vozila. Kod naselja Orehovica, oko 6.35 sati, prevrnulo se kombi vozilo s prikolicom te prepriječilo obje prometne trake. Nakon toga, došlo je do nesreće u kojoj su sudjelovala dva teretna vozila i automobil te je jedan vozač ozlijeđen. 

Na DC8, Jadranskoj magistrali, zbog teretnog vozila u kvaru prekinut je promet u tunelu Supava na dionici Zaton Doli-Prapratno te se vozi obilazno. Zbog vjetra, kako ističe HAK, na državnoj cesti DC99 čvor Križišće-(A7)-Križišće, lokalnoj cesti LC58107 Kraljevica (DC8)-čvor Križišće (A7) te na Jadranskoj magistrali (DC8) između Bakra i Novog vinodolskog zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle (I. skupinu vozila), a između Novog Vinodolskog i Svete Marije Magdalene dodatno je zabrana za dostavna i vozila s natkrivenim teretnim prostorom (II. skupinu vozila).

Komentirajte prvi

New Report

Close