Kako bi berba završila na vrijeme, Feravino angažiralo 150 ‘lokalaca’

Autor: Objava za medije , 16. rujan 2013. u 13:14
Press foto

a. Dosadašnji pokazatelji i situacija u vinogradu predviđaju veće prinose za oko 10 % u odnosu na prošlu 2012., kažu iz Feravina.

Ovogodišnja berba u vinogradima Feravina iz Feričanaca koji se prostiru na 170 hektara upravo je započela, iako zbog vremenskih uvjeta nešto kasnije nego prethodnih godina. Nakon uzorkovanja grožđa i mjerenja osnovnih parametara poput slatkoće i kiselosti, krenulo se u berbu sorti koje ranije sazrijevaju – zweigelta, bijelog pinota, chardonnaya te crnog pinota.

Kada godina završi bez bolesti, može se reći da je u pogledu zdravlja dobra. U konačnici vrijeme u periodu 9. i 10. mjeseca daje pečat na cijelu vinogradarsku godinu, gdje u berbi, naravno, nije poželjan period dužeg vlažnog i kišnog vremena. Dosadašnji  pokazatelji  i situacija u vinogradu predviđaju veće prinose za oko 10 % u odnosu na prošlu 2012., kažu iz Feravina. Prema sadašnjim parametrima  vina iz 2013. trebala bi također biti  kvalitetna i vrhunska kao i prethodnih godina.

Kako bi se berba završila na vrijeme angažirano je oko  120 do 150 radnika s lokalnog područja,  Feričanaca, Našica i okolnih sela što predstavlja izvrsnu inicijativu uključivanja lokalnog stanovništva u rad vinarije te ekonomske dobrobiti za brojne obitelji feričanačkog kraja.

Komentari (1)
Pogledajte sve

Jel to od vlasnika Nexe Ergovica? Izdevastiran je gradjevinski div pa je sad odjednom i berba super stvar za “ekonomske dobrobiti kraja”

New Report

Close