Josipović primio ‘Kineza koji je došao kupiti Slavoniju’

Autor: Poslovni.hr , 12. rujan 2013. u 17:49
Somadi Kusuma; Photo: Zarko Basic/PIXSELL

Predsjednik Republike Hrvatske Ivo Josipović primio je danas izaslanstva indonezijske tvrtke Global Putra International Group, na čelu sa Sumadi Kusumom.

Predsjednik Republike Hrvatske Ivo Josipović primio je danas izaslanstva indonezijske tvrtke Global Putra International Group, na čelu sa Sumadi Kusumom, te hrvatske tvrtke Orbico, koji su ga upoznali sa svojom poslovnom suradnjom te mogućnostima širenja gospodarske suradnje između Hrvatske i Indonezije.

Kako je priopćeno iz Ureda predsjednika, te dvije tvrtke, koje se primarno bave distribucijom roba, žele uspostaviti važan put roba iz Indonezije i Kine u Europu i u suprotnom smjeru u čemu bi važnu ulogu imale hrvatske luke Ploče i Rijeka, a u budućnosti možda i Zračna luka u Osijeku, budući da je indonezijska tvrtka iskazala interes za koncesijom nad tom zračnom lukom.

Predsjednik Josipović je izrazio zadovoljstvo što je indonezijska tvrtka prepoznala poslovne mogućnosti koje se nude u Hrvatskoj, a posebno otvaranjem kanala za plasiranje hrvatskih proizvoda na velika tržišta Indonezije i Kine, navodi se u priopćenju.

 Sumadi Kusuma, vlasnik Global Putra International Grupe, završio je na naslovnici ovotjednog Globusa  s opisom 'Kinez koji je došao kupiti Slavoniju'.  Globus je objavio kako Kusuma želi kupiti aerodrom u Osijeku i trgovački povezati Indoneziju, jugoistočnu Aziju i Kinu sa Srednjom i Istočnom Europom.

Global Putra International Grupi, koje je Kusuma vlasnik, vrijednost se prema pisanju tjednika procjenjuje na šest milijardi dolara. 

Komentari (6)
Pogledajte sve

fejzer u zrak kad vidiš komandanta…da to je on….ja se skoro rasplako kad sam gledo dnevnik… hebote počeli su nam stizati jako bogati ljudi…ima ođe i udavača reče predcednik i zasvira na klaviru a kinezu suza poteče

po naslovu bih rekao da je potrebno 5 Kineza da pokupuju hrvatske regije + 2 da kupe Zagreb, znači ukupno 7 Kineza, smiješne li države, novinara, predsjednika, vlade,
po ovom modelu za Hrvatsku bi najbolje bilo da proda Pantovčak i Banske dvore, kupac izbaci ove nesposobne klaune, koji državne interese podređuju svojim prijateljima i dalje ne bi trebali ništa prodavati

klasični fuliranti.

Ne samo to, nego i privatni, trgovački interes Branka Roglića proglašavamo državnim poslom od općeg interesa.
Dobro kažeš, strašno na što smo spali.

New Report

Close