Još dvije klinike traže rast pod kapom Muškićeve grupacije

Autor: Josipa Ban , 14. svibanj 2024. u 22:00
Nastavljamo ambiciozno rasti, kako organski tako i novim investicijama u Adria regiji, ističe Gordan Muškić, predsjednik Uprave Adria Dental Group/N. Pavletić/PIXSELL

Adria Dental Group u posljednje tri godine uložila je 50 milijuna eura, a u sastav su ušli dentalni centri iz Splita i Ljubljane, osnivača Ante Frankića i Andreja Kovačića.

Dentalna grupacija Adria Dental Group (ADG) akvizirala je dvije nove poliklinike – Implant centar Frankić iz Splita te Centar za estetsku i lasersku stomatologiju, implantologiju i stomatološku protetiku dr. Kovačič iz Ljubljane.

Grupacija koja se ambiciozno širi u svom sastavu danas ima deset klinika. U posljednje tri godine investirali su 50 milijuna eura, no iznos posljednje dvije investicije nisu otkrili.

“Vizija Adria Dental Group je objediniti najbolje dentalne poliklinike Adria regije na zajedničkim, vrhunskim standardima poslovanja s ciljem unapređivanja dentalne usluge u cijeloj regiji”, stoji u priopćenju ADG-a koji danas broji više od 600 zaposlenih, a godišnje primi više od 45 tisuća pacijenata.

Glavni razlog veća konkurentnost

Tehnološka konkurentnost i jačanje tržišne pozicije glavni su razlozi ulaska u ADG, navode osnivači dviju klinika.

Jačanje tržišne pozicije
Njihova mreža obuhvaća klinike iz svih dijelova Hrvatske i Slovenije. Upravo objavljena akvizicija Centra dr. Kovačič iz Ljubljane drugo je njihovo širenje na slovenskom tržištu nakon što su početkom ove godine uložili u polikliniku Primadent iz Kopra.

Akvizicijama, logično, šire poslovanje i bazu klijenata. “Najviši standard usluge i dostupnost su najveće prednosti ADG mreže na tržištu, što prepoznaju pacijenti naših klinika, ali i vlasnici dentalnih klinika. Nastavljamo ambiciozno rasti, kako organski tako i novim investicijama u Adria regiji”, ističe Gordan Muškić, predsjednik Uprave Adria Dental Group.

Akvizirani, s druge strane, računaju da će ojačati svoju tržišnu poziciju ulaskom u dentalnu grupaciju ADG.

Ante Frankić, osnivač Implant Centra Frankić, poliklinike iz Splita koja ima četiri suvremeno opremljene stomatološke ordinacije te vlastiti zubotehnički laboratoriji, kaže da će pridruživanjem najvećoj grupaciji u ovom dijelu Europe nastaviti pratiti znanost i tehnologiju na najvišoj razini. “To je ključno za vrhunsku uslugu, ali i naše zaposlenike”, ističe Frankić, a na isto računa i Andrej Kovačič, osnivač klinike dr. Kovačič, koja je specijalizirana za estetsku i lasersku stomatologiju, implantologiju i vrhunsku protetiku te posluje duže od pola stoljeća.

“Pridruživanje najvećoj dentalnoj grupaciji u regiji dodatno će ojačati našu poziciju na tržištu te će omogućiti dodatna ulaganja u opremu i edukaciju djelatnika. Ostajemo ambiciozni u podizanju standarda dentalne usluge u Sloveniji jer jedino tako možemo nastaviti graditi svoju tradiciju”, kaže Kovačić.

Veliko ulaganje
Osim klinika Adria Dental Group u svom sastavu ima i više dentalnih laboratorija. Prije nešto više od mjesec dana grupacija je otvorila najveći dentalni laboratorij u ovom dijelu Europe. Laboratorij se otvoren u sklopu poliklinike Rident u Kastvu, a u njega je uloženo 4,2 milijuna eura.

Laboratorij je opremljen s dva 3D laserska printera za metalne konstrukcije i glodalicama za cirkon i metal. U sklopu njega otvorena je i Adria Dental Group akademija, odnosno edukacijski centar koji njihovim zaposlenicima i stručnjacima iz branše pruža pristup najnovijim znanjima i vještinama. 

Komentirajte prvi

New Report

Close