Jedanaesto izdanje OPG Zlata vrijedan – žiri bira 21 finalista

Autor: Poslovni dnevnik , 11. srpanj 2024. u 22:00
Stručni žiri izabrat će 21 finalista - iz svake županije te Grada Zagreba po jedan OPG/Neva Žganec/PIXSELL

U završnicu ulazi i troje mladih poljoprivrednika koji će se natjecati za najbolju mladu nadu u poljoprivredi.

Projekt OPG Zlata vrijedan, kojim se bira najbolje obiteljsko poljoprivredno gospodarstvo (OPG) doživjet će ove godine 11. izdanje, a početkom rujna bit će proglašen pobjednik. Stručni žiri izabrat će 21 finalista – iz svake županije te Grada Zagreba po jedan OPG.

U završnicu ulazi i troje mladih poljoprivrednika koji će se natjecati za najbolju mladu nadu u poljoprivredi. Ministar poljoprivrede, šumarstva i ribarstva Josip Dabro istaknuo je da je taj projekt Večernjeg lista, ministarstva i HRT-a dobra prilika za promociji ljudi koji se bave poljoprivredom.

Glavni urednik Večernjeg lista Dražen Klarić istaknuo je: “Riječ je o projektu koji je poljoprivredu učinio vidljivom, a ljude koji su se odlučili njome baviti učinio zanimljivima i za medije. Pokazao je da je za dio mladih poljoprivreda atraktivan posao koji se isplati raditi”.

Predsjednik Uprave Spara Hrvatska Helmut Fenzl dodao je da je taj trgovački lanac projekt prepoznao kao važan te da se uklapa u njegovu strategiju podupiranja malih obiteljskih gospodarstava. 

Komentirajte prvi

New Report

Close