Je li supruga Ostojiću kupila makar par čarapa?

Autor: Božica Babić , 07. ožujak 2013. u 13:44
Veljko Ostojić (Foto: Boris Scitar/VLM/PIXSELL)

Novo kviz-pitanje za milijun kuna ovih dana ne postavlja Tarik nego javnost.

Novo kviz-pitanje za milijun kuna ovih dana ne postavlja Tarik nego javnost. Je li Sonja Perić, još uvijek zakonita bračna družica hrvatskog ministra turizma Veljka Ostojića, makar jednom proteklih godina iz svoga "crnog fonda" suprugu Veljku kupila nekakvu sitnicu?

>>> Milanović: Vjerujem da će Ostojić dati uvjerljive odgovore

Naime, vođena njegovim savjetima, što je u više navrata vrlo razgovjetno potvrdio i sam ministar (pred  TV kamerama se opravdava – kakav bi on to bio čovjek da ne pomogne obitelji?) gospođa Perić udana Ostojić (ne)planirano je oplodila svoju poduzetničku ideju. Investirala je u kupnju poljoprivrednog zemljišta manje od pola milijuna kuna i u kratkom razdoblju od prodaje tog zemljišta, u međuvremenu (ne)očekivano prenamijenjenog u građevnu zonu, zaradila 12 milijuna kuna!

Nakon takvog obiteljsko-poslovnog happy enda zaista bi bilo pristojno da Sonja Perić Veljku Ostojiću, neovisno o tome što su supružnici, u znak zahvale kupi barem jedan par čarapa. Uostalom, mogla je taj trošak, baš kao i zaradu, podijeliti sa sestrom.

Apsurdne situacije u kojima su hrvatski političari (i bivši i sadašnji) umočeni preko glave iz medija iskaču brže nego gljive poslije kiše. Ostojić, otkrivaju televizijski ekrani, nervozno guta "knedle" dok pojašnjava "znao sam što rade supruga i šogorica, ali nisam sudjelovao u dijeljenju dobiti, to je novac moje supruge i šogorice"!?  Nije, ističe, "učinio ništa nezakonito" dok iz razgovora s premijerom Milanovićem, iznosi, pamti samo "da mu ministarska fotelja ipak nije ugrožena"!

Veljku Ostojiću međutim, ovo nije prvi puta da je supruzi Sonji Perić u razvoju njezina biznisa bio izvrstan konzultant.  U vrijeme Račanove koalicije Veljko Ostojić bio je zamjenik ministrice turizma Pave Župan Rusković. U tom je razdoblju Hrvatska turistička zajednica između listopada i ožujka na sajmovima u brojnim svjetskim metropolama organizirala i gala večere na kojima su za tisuće uzvanika servirane birane gastro delicije. Unatoč dogovoru da se na svakom sajmu predstavi uvijek novi kuhar, vlasnik renomiranog restorana lociranog duž Jadrana, ta je uloga  (time i zarada, tvrdili su ugostitelji u medijima) ostala rezervirana za vlasnicu elitnog medulinskog hotela Sonju Perić.  

O golemom nezadovoljstvu dalmatinskih ugostitelja iz priobalja svjedoče tekstovi u Slobodnoj Dalmaciji dok su istodobno neki tjednici pisali o ushitima posjetitelja sajmova u Berlinu, Parizu, Londonu… koji su kušali "crni rižoto serviran u zdjelama izdubljenima od paškog sira!".

Evo još jedne zanimljivosti iz tog razdoblja: početkom veljače 2001. objavljeno je da su pršuti, jastozi, tartufi, vina i ostale birane delicije na sajam u Dusseldorf  putovale diplomatskom poštom.  Pošiljka je otpremljena temeljem pisanog zahtjeva HTZ-a, djelatnici Ministarstva vanjskih poslova samo su obavili pečaćenje, potvrdili su na Zrinjevcu. Na upit od kuda toliko povjerenje, zar nisu nimalo dvojili da u pošiljci možda nije hrana nego heroin ili kalašnjikovi, tadašnji glasnogovornik MVP-a Goran Rotim uzvratio je – "sadržaj diplomatske pošiljke nije javna stvar, on nije policajac koji bi provjeravao i ne želi ulaziti u raspravu šalju li se diplomatskom poštom ručkovi!".

Veljko Ostojić u najnovijem gafu sa zemljištem možda i nije, kako tvrdi, izigrao zakon. Moral međutim, jeste. Ostavku međutim neće ponuditi niti će premijer Milanović posegnuti za smjenom. U dva desetljeća i nešto godina demokracije Lijepe naše samo su dvije ministrice potaknute upravo moralnom dimenzijom odstupile – Ljilja Vokić i Ana Stavljenić Rukavina

Komentari (7)
Pogledajte sve

Krije li se Ostojić iza pseudonima Tramell?

Što bi mu tek šogorica i žena napravile kada bi im u ruke dali ministarstvo turizma. Ja čovjeku vjerujem, ponekad cijelo selo zna da te žena vara, a ti nemaš pojma.


o čemu on govori.to je novac njegove žene.što ne šuti,bio bi pametniji. želi reći da je to bila čista sreća. sretno je uložila i zaradila. dobici od igara na sreću su bračna stečevina.milanoviću od puste pameti padaju na um samo otrcane skojevske fraze. to je najlošiji premijer što je hrvatska imala.marljiv je , te je time šteta za hrvatasku još veća.

već[emo_zacudjen] nebrojeno puta se pokazalo da su žene naših političara toliko sposobne, da bi ovi jadnici u Vladi bez njih očito bili beskućnici

o čemu on govori.to je novac njegove žene.što ne šuti,bio bi pametniji. želi reći da je to bila čista sreća. sretno je uložila i zaradila. dobici od igara na sreću su bračna stečevina.milanoviću od puste pameti padaju na um samo otrcane skojevske fraze. to je najlošiji premijer što je hrvatska imala.marljiv je , te je time šteta za hrvatsku još veća.

New Report

Close