Japanac i Amerikanac učinili su upravo to. Matt i Tetsuya u Hrvatskoj su se, kažu, odlično snašli. Matt je došao u posjet, a dvije godine kasnije više i ne pomišlja na odlazak.
"Trebao sam biti tu samo tri mjeseca, ali dvije godine kasnije ja jednostavno volim ovo mjesto tako da sam odlučio ostati", rekao je konobar Matt Moyers.
Tetsuya je šest godina radio u Njemačkoj, a poslije Düsseldorfa, Frankfurta i Berlina, je zaključio kako mu trebaju sunce i more.
"Moj rodni grad je Okayama i on izgleda kao Split, između planine i mora. Nedostajalo mi je more pa sam ostao", kaže kuhar Tetsuya Sakata.
Gosti su s netipičnim splitskim ugostiteljima oduševljeni, pše RTL.
A koje su im tri najbolje stvari u Hrvatskoj?
Za Matta su to priroda, hrana i ljudi, a za Tetsuya su to Hrvati i prekrasna hrana. Dodaje i da je sretan što je ovdje.
"Ako bi jednu stvar u Hrvatskoj mogao promijeniti, olakšao bi pokretanje posla poduzetnicima", smatra Matt. S njim se slaže i Tetsuya Sakata: "Ovdje ima puno papirologije oko ugovora ili dozvola i dugo se ti papiri čekaju."
No, pitanje je koliko će dugo uživati u blagodatima jer Matt, koji inače ima i hrvatske korijene nije uspio dobiti i naše državljanstvo. Šteta jer, kako kaže, vidi puno više prednosti nego mana života u Hrvatskoj.
Važna obavijest:
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Poslovni.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Poslovni.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.Uključite se u raspravu