Jandroković optužio Milanovića da je seksist

Autor: Poslovni.hr/Hina , 13. svibanj 2014. u 16:46
Photo: Patrik Macek/PIXSELL

Član HDZ-ova Predsjedništva Gordan Jandroković ocjenio je danas kako u nastupu predsjednika Vlade i SDP-a Zorana Milanovića ima sve više elemenata govora mržnje i seksizma.

Član HDZ-ova Predsjedništva Gordan Jandroković ocjenio je danas kako u nastupu predsjednika Vlade i SDP-a Zorana Milanovića ima sve više elemenata govora mržnje i seksizma te da svoje političke protivnike, među kojima i HDZ, pokušava uvući u još jedan krug optužbi i uvreda.

"HDZ se neće dati uvući u tu igru, nećemo odgovarati istom mjerom, jer je situacija vrlo ozbiljna", izjavio je Jandroković novinarima u Hrvatskom saboru.

Životni standard građana, Europsku uniju, korištenje sredstva iz europskih fondova Jandroković ističe kao teme u središtu HDZ-ova interesa.

"Moramo se baviti stvarima koje su od interesa hrvatskih građana, a politikanstvo i ovakve niske napade ostavljamo SDP-u i njegovom predsjedniku", kaže Jandroković.

Najavio je kako iz navedenih razloga, Klub HDZ-a neće sutra na saborskom 'aktualnom prijepodnevu' postaviti ni jedno pitanje premijeru.

HDZ-ovi zastupnici 'propitivat' će samo potpredsjednike Vlade i ministre.

"Želimo zaista raspravljati o gospodarstvu, EU, vanjskoj politici i vladavini prava, a ne ići u međusobna razračunavanja i ono što je premijer radio, koristio 'aktualno prijepodne' za osobni obračun sa zastupnicima", kaže Jandroković.

Nije potvrdio hoće li predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko doći na 'aktualno prijepodne'. Imat ćemo Klub, pa ćemo se dogovoriti, rekao je novinarima.

Upitan na koje izjave misli kad spominje govor mržnje i seksizam, Jandroković kaže kako je premijer za političke protivnike koristio izraz "toksičnost", "da zagovaraju bezakonje, nered i kriminal". Za jednu moguću predsjedničku kandidatkinju koristio je neprimjeren govor koji jest seksizam, rekao je Jandroković ne konkretizirajući o kojoj je izjavi riječ, ali se dade zaključiti da se odnosi na Kolindu Grabar Kitarović.

Komentari (1)
Pogledajte sve

Uspjeh Milanovićeve SDP-HNS Kukuriku Vlade:

Twixer:

Što se tiče broja nezaposlenih osoba, ovdje se također dogodio veliki pomak. „Prvi put nakon 2008. godine na godišnjoj razini, dakle travanj 2014. u odnosu na travanj 2013., imamo smanjenje broja nezaposlenih.

Nevjerojatno je da je ovakvima (Grčić) dozvoljeno da uce djecu. Nezaposlenost se moze sutra smanjiti na 0.
Iselis ljude ili ih administrativno izbrises sa liste nezaposlenosti.
Ono sto je bitno je koliko je ljudi zaposleno:

Najnoviji izvjestaj o zaposlenosti, ozujak 2014-e:

Zaposleni
Ozujak 2014… 1.310 433
Ozujak 2013… 1.336 840
Ozujak 2012… 1.363 155
Ozujak 2011… 1.378 176

Izgubljeni poslovi:
2014…26.407
2013…26.319
2012…15.021

Broj zaposlenih u Hrvatskoj se u 3 godine smanjio za: 67.747

To je vise nego populacija Licko-Senjske zupanije, ili populacija Slavonskog Broda.
Skoro kao citav Zadar.

New Report

Close