Jandroković je nedavno postao bogatiji za čak 1,3 milijuna kuna, ponudio je i pojašnjenje

Autor: Poslovni.hr , 04. srpanj 2019. u 09:24
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

Predsjednik Sabora Gordan Jandroković prije 20-ak je dana osvježio svoju imovinsku karticu. Postao je bogatiji za čak 1,3 milijuna kuna i to prodajom poslovnog udjela od gotovo 55 posto tvrtke Beming d.o.o. društvu ZVONE d.o.o.

Jandroković je na taj način malo 'podebljao' svoje štedne račune. Na jednom mu tako stoji 112.000 eura, dok na drugom ima 745.000 kuna. Jandrokovićeva supruga na štednom računu ima 16.000 kuna.

Inače, bjelovarsku tvrtku Beming građevinarstvo d.o.o. osnovao je Jandrokovićev otac Zvonimir 1990. godine. Kako piše tportal, ta je tvrtka 1996. pripojena tvrtki Beming d.o.o., a 2012. je ugašena.

Upravo zbog prijenosa upravljačkih prava na svog oca Gordan Jandroković je 2015. kažnjen sa šest tisuća kuna od Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa jer je sedam godina ranije, kada je postao ministar vanjskih poslova, udjele prenio na 'krvnog srodnika u uspravnoj lozi'.

Komentari (2)
Pogledajte sve

Pa ja stalno govorim da cemo se načekati do poreza na nekretnine. Svi bi dužnosnici osiromašili preko noci…
Za nas stoku sitnog zuba već je i onako previše mjesečni snop raznih uplatnica

Evo zašto stimuliraju kupnju stanova i ne uvode porez na nekretnine. Ne zbog domoljublja i demografske obnove nego zato što posjeduju nekretnine i građevinske firme. Čuvajmo leđa jedni drugima znamenita je izjava predsjednika sabora.

New Report

Close