Izvoz čini preko 95% ukupnog prihoda

Autor: Poslovni dnevnik , 01. prosinac 2013. u 21:59
Proizvodnja sječke

U pogonima pilane, proizvodnje masivnih drvenih ploča i peleta, danas zapošljavaju 105 radnika.

Pelet ima dobru konjunkturu na europskom tržištu, a desetak hrvatskih proizvođača se uspješno pozicioniralo na važnim tržištima. Mundus Viridis d.o.o. je tvrtka koja se bavi preradom drva te proizvodnjom drvenih masivnih ploča,  piljene građe, drvenih elemenata i peleta.

Sva drvna sirovina koja se prerađuje i koristi u proizvodnji ima ekološki FSC certifikat. Osnovna sirovina koja se koristi   je bukva i hrast. Osnovni proizvod, drvni pelet  na tržištu se plasira pod posebnom robnom markom "Cropellets" (zaštićen industrijski žig DZIV – Z20102240A ), proizvodi se od čistih bukovih drvnih ostataka , bez kore  iz vlastite proizvodnje, svjetle je boje i ugodnog mirisa. Pakira se u 15 kilogramske vreće. Kako bi se moglo konkurirati drugim europskim proizvođačima, bilo je potrebno pribaviti zahtjevne certifikate za pelet: DIN plus te ENplusA1. Uz djelomičnu prodaju na domaćem tržištu, pelet tvrtke Mundus Viridis uglavnom se prodaje u Austriji,Njemačkoj i Italiji. Izvoz čini preko 95 posto ukupnog prihoda. Povjerenje inozemnih kupaca moguće je izgraditi visokom i kontinuiranom kvalitetom, preciznim rokovima isporuka te konkuretnim cijenama, što je posljednjih godina vrlo važan dio tržišnog pozicioniranja.

O tvrtki

Ispile 20.000 kubnih metara trupaca

Tvrtka Mundus Viridis d.o.o. (Zeleni Svijet ) iz Gradeca pri Vrbovcu u pogonima pilane, proizvodnje masivnih drvenih ploča i peleta, zapošljava danas 105 radnika. U pilani se, nakon strojnog okoravanja, godišnje u dvije smjene ispili oko 20.000,0 m3 trupaca bukve i hrasta. Proizvodi se bukova piljena okrajčena građa, svježa i suha, u svim kvalitetama i debljinama te kvalitetan drvni pelet. Po narudžbi kupca izrađuju se drvena stubišta te namještaj od masiva. Masivne drvene ploče, dužinsko – širinske spojene  ploče se najčešće koriste u proizvodnji namještaja i gazišta za stepenice.  Koristeći ploče iz vlastite proizvodnje, Mundus Viridis nudi kupcima izradu masivnog namještaja i stubišta po mjeri. Izrada namještaja i stubišta vrši se po projektu kupca, a u ponudi su i usluge vrhunskih dizajnera interijera.

Komentirajte prvi

New Report

Close