Iako joj je tijesno, Fina iznajmljuje prostor u Koturaškoj

Autor: Marija Brnić , 20. siječanj 2015. u 20:18
O preseljenju u Vjesnikov neboder se ne govori/D. Puklavec/PIXSELL

U zakup daju treći, peti i šesti kat zgrade, ukupno 2143 kvadrata koje je dosad koristila Autocesta Rijeka Zagreb, i to do kraja godine.

Financijska agencija potkraj prošlog tjedna oglasila je potragu za zakupcem uredskih prostora svoje poslovno-stambene zgrade u zagrebačkoj Koturaškoj ulici.

U tom su prostoru smještene neke Finine službe i servisi, no, dio prostora i dosad je bio iznajmljivan. Ovim natječajem u zakup se daju treći, peti i šesti kat zgrade, ukupne površine 2143 četvorna metra. Taj je prostor, kako nam je objašnjeno u Fini, dosad bio iznajmljivan državnoj tvrtki Autocesta Rijeka-Zagreb. No, ugovoreni rok zakupa im je istekao, pa je Fina, kako ističu, odlučila objaviti javni natječaj radi aktivnog upravljanja svojim nekretninama.

 

21tisuću

eura mjesečno, bez PDV-a, ukupna je početna cijena

Natječajem je kao početna cijena mjesečnog najma postavljen iznos od 9 eura bez PDV-a po četvornom metru na trećem te po deset eura bez PDV-a na petom i šestom katu, odnosno ukupna početna cijena iznosi gotovo 21 tisuću eura bez PDV-a mjesečno. Osim poslovnog prostora zakupac dobiva na korištenje i devet zatvorenih garaža ispod zgrade te dva parkirna mjesta ispred glavnog ulaza u zgradu, dok je obvezan u podzakup preuzeti i 15 parkirnih mjesta u susjednoj Bednjanskoj ulici, uz mjesečnu nadoknadu od 5725 kuna bez PDV-a.  

Prostor se iznajmljuje do kraja ove godine, no uz mogućnost produljenja ugovora. Finin natječaj izazvao je pozornost i stoga što se konstantno govori o manjku prostora za Finine djelatnosti te o mogućnosti preseljenja institucije s više adresa u Vjesnikov neboder, koji je u državnom vlasništvu. No, iz Fine na upit o toj mogućnosti odgovaraju kažu kako se o tome ne vode nikakvi razgovori. Natječaj za zakup Fininih poslovnih ureda u Koturaškoj ostaje otvoren kratko, tek do četvrtka u podne.  

Komentirajte prvi

New Report

Close