Ugostitelje i turističke djelatnike i dalje muče visoke cijene ulaganja, nelojalna konkurencija, ponekad kontradiktoran rad inspekcije i teškoće u pribavljanju radne snage, istaknuto je na sjednici Ceha ugostitelja i turističkih djelatnika Hrvatske obrtničke komore (HOK).
Muče ih i odljev stručne radne snage, dijelom i radi iseljavanja jer kvalitetna radna snaga sve više odlazi na bolje plaćene poslove u zemlje EU, ističu iz Ceha. Napominju da će, iako raste interes za obrazovanje mladih u zanimanju kuhar, možda uvoz radne snage i ovdje preostati kao jedini izvor kvalificiranog kadra.
Važna obavijest:
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Poslovni.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Poslovni.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.Uključite se u raspravu