‘HŽ nema dovoljno lokomotiva za održavanje putničkog voznog reda’

Autor: Poslovni.hr , 11. prosinac 2012. u 12:01
Nikola Cutuk/PIXSELL

U tvrtki HŽ Putnički prijevoz ovog su vikenda otkazali i dio putničkih vlakova do daljnjega, jer nemaju dovoljno lokomotiva.

U tvrtki HŽ Putnički prijevoz ovog su vikenda otkazali i dio putničkih vlakova do daljnjega, jer nemaju dovoljno lokomotiva, piše Novi list.

Mnoge od onih koje jesu na raspolaganju učestalo se kvare, neke su i starije od 40 godina, pa sve skupa dovodi do manjka kapaciteta, a naravno i nezadovoljstva putnika. Stanje u HŽ-u za Novi list komentirao je i predsjednik Uprave HŽ Infrastrukture Darko Peričić, koji naglašava kako je sve posljedica višegodišnjeg neulaganja u vozni park zbog čega je danas teško osigurati izvlačenje tereta i putnika iz Rijeke.

„Mi smo novom unutarnjom organizacijom podijeljeni na Infrastrukturu, Cargo i Putnički prijevoz. Cargo i Putnički prijevoz morali su između sebe podijeliti lokomotive koje imamo na raspolaganju i pokazalo se da naprosto nema dovoljno lokomotiva za održavanje putničkog voznog reda, odnosno za sav teret. Zbog toga su morale biti reducirane neke linije, a ne zbog snijega. Razlog nije ni obustava prometa u trajanju od 36 sati zbog uvođenje istonaponskog sustava, jer smo od toga odustali u dogovoru s HŽ Cargom, koji ovih dana ima nešto veće obveze prijevoza čelika i rasutog tereta“, rekao je Peričić.

Komentirajte prvi

New Report

Close